Let's talk money: hoeveel geld kostte onze 16-daagse roadtrip in de USA?

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 09:00

Dat onze reis naar de USA veel geld zou kosten, dat hadden we wel voorspeld. De pakketreis via TUI (dus vliegtickets, autohuur en hotels) stonden vast, maar hoeveel geld we uiteindelijk daar nog zouden uitgeven was voor ons een gok. Om een inschatting te maken, heb ik blogs van anderen gelezen waar zij de kosten van hun reis deelden en hierop heb ik een inschatting gemaakt. Mensen om mij heen die ook graag een reis als die van ons zouden willen maken, waren dan ook nieuwsgierig naar de kosten die wij zouden maken. Ik ben de moeilijkste niet, dus om anderen te helpen deel ook ik vandaag de kosten die wij gemaakt hebben tijdens onze 16-daagse USA roadtrip!

Type uitgaven Kosten
TUI reispakket 'Panoramas of the West' € 3721,50
Vliegstoelen reservering heen en terug basisklasse € 170,-
Visa €77,10
Tours en entrees €404,04
Autoverhuurbedrijf extra €0,92
Benzine €199,66
Supermarkt €130,97
Uiteten €816,01
Shoppen €642,28
Parkeerkosten €32,17
Toll €25,56
Tax hotels €6,52
Totaal €6226,73

De kosten die ik hier omschrijf zijn dus voor in totaal 2 personen voor 16 dagen. Zoals ons ook is verteld, kun je het daar zo duur maken als je wil. Omdat wij in hotels verbleven, waren we wel afhankelijk van buiten de deur eten. Dit is daarom voor ons één van de grootste kostenposten geweest. Tegelijkertijd kun je dat ook weer zo duur maken als je zelf wil en zijn wij in die +/- twee weken maar 2 keer 'duur' (daarmee bedoel ik boven de €50,-) uit eten geweest. Verder hebben we goedkoop gegeten bij fastfoodrestaurants, diners of eten gehaald in de supermarkt. Wanneer je bijvoorbeeld zou gaan kamperen, kun je misschien ook zelf koken. Daarmee zou je weer kosten besparen. 

Daarnaast gingen bij ons alle remmen los wat betreft shoppen. Ook hier zou je natuurlijk minder kunnen uitgeven, mocht je dat willen. 

Ook werd er last minute een boot tour gecanceld, waardoor we zo'n €257,- bespaarden. Mocht deze door zijn gegaan, kun je dit er nog bij optellen. 

Tot slot heb ik de medische kosten die ik gemaakt heb bij de Urgent Care voor mijn keelontsteking niet in het rijtje meegenomen, omdat ik er van uit ga dat je deze kosten niet hoeft te maken 😉

Ik hoop dat je zo een inschatting kan maken van hoeveel geld jouw USA roadtrip ongeveer gaat kosten en hoeveel 💰 je daarvoor dus aan de kant moet leggen. Voorlopig was dit even de laatste blogpost wat betreft reizen. Wel ga ik aan de slag met een vlog over onze reis, dus stay tuned 😉


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.