Home » Baksels &zo

Red velvet taart recept

Mijn beroemde, vraag gevraagde red velvet taart. Werkelijk ie-de-reen vindt deze taartVERRUKKELIJK. Een smeuïge doch luchtige chocolade taart met die mooie rode kleur en heerlijkewitte chocolade botercrème. Machtig ook, maar dat houdt niemand tegen om een stuk naar binnente werken. Vreetzakken! Als cadeautje van mij voor jullie het recept, omdat ik (door vakantie) al een tijdje geen recepten meer heb gedeeld. Ik lijk potdomme Sinterklaas wel! Komt ie:

Lees meer »

Caramel shortbread (millionaires shortbread)

Ohhhhhhh wat is dit toch lekker. Er is toch niets beters dan karamel, al helemaal niet in combinatie met chocola en koek? Mensen die niet van karamel houden, vertrouw ik eigenlijk niet 😉 Wie ben jij, kom jij wel van deze planeet? 👽 Caramel shortbread, oftewel millionaires shortbread: een verrukkelijke reep van brosse koekbodem, karamellaag en chocolade. Mijn vrienden, familie en collega's lopen ermee weg 🤤 Niet moeilijk om te maken, wel heb je wat geduld nodig met de verschillende lagen die apart van elkaar gemaakt moeten worden en tijd nodig hebben om op te stijven. Nu ben ik niet zo'n geduldig type, dus als het mij zelfs lukt, dan kan jij het ook! Nou goed, genoeg geluld, hier het recept:

Lees meer »

Falafel

Steeds vaker probeer ik vegetarische maaltijden, maar mijn favoriet blijft toch wel een salade of pita (of allebei) met falafel! Ontzettend makkelijk om zelf te maken en véél lekkerder dan de kant-en-klare opties van de supermarkt. Komt ie!

Lees meer »

Chocolate chip cookies!

Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de koekjes bakken, saai vind ik het.. Maar chocolate chip cookies zijn een ander verhaal! Juist omdat je er alles in kan doen waar je zin in hebt, vind ik het een feestje om deze koekjes in elkaar te flansen. Ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en lekker dat ze zijn! Komt ie: 

Lees meer »

Basisrecept brownie

Brownie is echt één van mijn favoriete baksels! Het is makkelijk en snel te maken, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en hallo, chocola?! 🍫Mijn basisrecept voor een smeuïge brownie vind je hier:

Lees meer »

Pavlova basisrecept

Pavlova.. Eén van de lekkerste en makkelijkste desserts om te maken, bij veel mensen favoriet! Pavlova’s zien er ook nog eens prachtig uit, dus je maakt zeker indruk op je gasten. Pavlova bestaat uit meringue uit de oven, met een lekkere topping zoals vers opgeklopte slagroom en rood fruit. Hmmm! Pavlova’s zijn het lekkerst als je ze een paar uur van te voren maakt. Neem er dus ruim de tijd voor! Vandaag geef ik je mijn basisrecept voor dit heerlijke toetje:

Lees meer »

Lemon crumble bar

Lemon crumble bar…. Ooit at ik hem voor het eerst op Paaspop en ik dacht: DIT MOET IK ZELF GAAN MAKEN!! Een bodem van koek, daar boven op een creamy citroenlaag en een laag kruimels. Hmmmm YUM! Gelukkig voor jullie ook heel makkelijk om zelf te maken, dus perfect om dit weekend uit te proberen. Vandaag deel ik het recept met julie, als cadeautje van mij voor jullie, omdat mijn blog sinds gister live staat. Ik lijk potdomme Sinterklaas wel! Komt ie:

Lees meer »