Home » Baksels &zo

Carrot pancakes

Trek in carrot cake maar geen zin om uitgebreid te bakken? Deze pancakes smaken hetzelfde, maar zijn een stuk sneller in elkaar gedraaid! Een beetje van dit en een beetje van dat, et voilà! De rijke smaak met kaneel, gember en nootmuskaat in combinatie met de wortels en walnoten... YUM! Elke week heb ik wel minstens één keer zin om uit te pakken met ontbijt en/of lunch. Deze topper valt hier thuis goed in de smaak en wil ik jullie dan ook niet ontnemen. Komt ie!

Lees meer »

Witte chocolade-macadamia noten koekjes

Hmmmm ik vind macadamia noten zoooo lekker, vooral in combinatie met witte chocolade! Deze koekjes bak je in een rap tempo op hoge temperatuur, waardoor ze krokant van buiten en lekker zacht van binnen zijn. Van deze koekjes kan ik blijven eten! As we speak maak ik ze ook voor vaderdag, want papa wilde graag dat ik deze koekjes voor hem zou bakken 😉Bof ik even 🤭Hier komt het recept!

Lees meer »

Kokosmakronen

Vers afgebakken kokosmakronen... LOVE IT. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met deze heerlijke bollen was op de Swan Market bij het kraampje van Madame Cocos (ondertussen gegroeid tot een heel imperium als je het mij vraagt 😉). Zo lekker zijn ze van hen! Maar weet je, net zo makkelijk zelf te maken. Met maar een paar ingrediënten maak je deze heerlijke kokosballen helemaal zelf. Vandaag mijn basisrecept voor ongeveer 9 stuks. Komt ie!

Lees meer »

Rocky road rolo fudge

Rocky road meets fudge! Afgelopen weekend had ik zin in een makkelijk recept die er toch spectaculair uitziet (en smaakt!!). Binnen 5 minuten heb je dit in elkaar gedraaid, je moet alleen even geduld hebben omdat het een paar uur in de koelkast moet opstijven. Het leuke van fudge is dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt. En op de rocky road manier pleur je er gewoon van alles in waar je trek in hebt! Dit keer heb ik rolo, biscuitjes met melkchocola, marshmallows en pinda's er in gedaan, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het leuke hier aan is dat je het in tegenstelling tot dingen die je bakt vrij 'lang' kunt bewaren (als je dat volhoudt tenminste, hier is het (na uitdelen op werk) al bijna op 😉). Komt ie!

Lees meer »

Ferrero rocher brownie

I looooove hazelnoot! Nutella, Tony Chocolonely hazelnoot reep, maar vooral Ferrero rocher maak je mij helemaal gek mee. En met brownie ook. En met nougat ook. Dus weet je, waarom niet combineren? Dit baksel bestaat uit een laag brownie, een laag hazelnoot nougat, een laag pure chocolade ganache, afgetopt met een laagje gehakte hazelnootjes. Hmmmmm! 👅Nu ik dit schrijf, wil ik het weer in mijn mond stoppen.. NU!

Lees meer »

Cinnamon rolls

Na veel proberen heb ik denk ik nu wel het recept voor echte Amerikaanse, luchtige cinnamon rolls. Eerder bakte ik ze al, maar kreeg ik ze niet zo lekker (en luchtig) als in Amerika (of van Cinnabon in Nederland  😉). Maaarrrr als iets niet lukt moet je zeker niet opgeven en blijven proberen! And guess what... Het is gelukt! Het verschil zit hem denk ik in het toevoegen van de volle melk en steeds opnieuw bestrijken met slagroom... YUM! Mijn proefpersonen waren dit keer mijn beste vriendinnetje en onze vriendjes. En wat hebben ze zitten smullen! 👅De cinnamon rolls zijn het lekkerst als ze net vers uit de oven zijn, maar ik heb er een aantal dagen later ook nog heerlijke wentelteefjes van gemaakt... Ook echt een aanrader (1 ei, 1 zakje vanille suiker, 1 tl kaneel, 200 ml melk)! 

Lees meer »

Chocolade taart! 🍫

Chocolade. De redder in nood. De steun en toeverlaat in ellendige tijden. Je maatje als het maandelijkse feestje weer eens op de deur klopt. Of omdat je gewoon zomaar zin hebt om je VOL te vreten. Chocolade is in de hele wereld geliefd en dat is niet zomaar. Ik zou mezelf geen verslaafde noemen (maargoed, dat zegt elke verslaafde...), maar ben er wel dol op! Chocola is niet alleen mega lekker, het geeft ons ook nog eens 'gelukshormonen' wanneer we het eten. Een taart met alleen maar chocola kwam dan ook wel als geroepen vond ik in deze gekke tijd 😌

Lees meer »

Banaan-havermout pannenkoekjes

Als ik aan bananenpannenkoekjes denk, denk ik aan Melvin (vriendje a.k.a. de 'fiance' 😏) en dan vooral de eerste periode dat wij samen waren. In zijn kamertje kreeg ik dan ontbijt op bed en had hij zijn uiterste best gedaan om bananenpannenkoekjes voor mij te maken, CUTE! Na een tijdje wilde ik meer vezels eten, dus besloot ik zijn recept (wat eigenlijk meer vanuit de losse pols in elkaar gedraaid werd) wat te gaan finetunen. In plaats van bloem gebruikte ik havermout en tada, een 'gezond' recept (als je de witte choco weglaat dan 😉) was geboren. Voedzaam, lekker voor ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje en je kan er aan toevoegen wat je wil! 

Lees meer »

Gevulde speculaas

De decembermaand ligt al lang en breed achter ons, maarja BOEIE! Gevulde speculaas kan al-tijd! Als ik aan gevulde speculaas denk, denk ik aan mijn oma. Want wat maakte zij lekkere gevulde speculaas. Alweer 5 jaar is zij niet meer onder ons, maar hoe fijn is het om iets te maken en te eten wat mij aan haar doet denken 🥰Ben je er klaar voor? Komtie!

Lees meer »

Smeuïge carrot cake 🥕

Ondanks dat het winter is, lijkt het het grootste gedeelte van de tijd met dit weer meer op herfst. Een taart met herfstige kruiden kan dan ook niet ontbreken in mijn baksels. Niemand houdt van droge begrafeniscake, dus ik streef er naar mijn cakes zo smeuïg mogelijk te maken. Deze carrot cake is denk ik de allerlekkerste taart die ik ooit gemaakt heb: de combinatie tussen de fluffy cake, kaneel en cream cheese botercrème is VER-RUK-KE-LIJK! 

Lees meer »

No bake Oreo cheesecake

Het is enorm populair om Oreo's in baksels en toetjes te verwerken. Ik snap dat wel, want Oreo's zijn TE FREAKING LEKKER. Een classic Oreo cheesecake mag dan ook niet ontbreken in mijn rijtje 'baksels'. Mocht je nou geen oven hebben of gewoon geen zin hebben om te bakken, dan is dit recept perfect voor jou! Deze cheesecake hoeft namelijk niet gebakken te worden, maar kun je laten opstijven in je koelkast. Hoe makkelijk is dat? 💁🏼‍♀️

Lees meer »

Homemade snickers

Halloooooo liebe leute!!!! Weten jullie nog dat ik een paar weken geleden mijn recept voor de caramel shortbread met jullie deelde? Vandaag is het tijd voor een recept die op een soort gelijke wijze gemaakt wordt. Nóg meer geduld hebben jullie hier voor nodig, maar ik kan je beloven dat dit ECHT VEEL TE LEKKER IS. Want wie houdt er nou niet van snickers? Naast twix (wat dan weer lijkt op de caramel shortbread) staat snickers ook hoog op mijn lijstje van favo choco snacks. Deze homemade snickers bevatten alleen maar dingen waar ik wat betreft zoetigheid van houd, namelijk chocola, nougat, karamel en pindakaas. Het duurt wel even voordat je er van kan proeven. Vooral tussen de lagen door moet je even wachten, waardoor de bereidingstijd zo'n 5 á 6 uur duurt, maar moeilijk is het niet! Genoeg geluld dus, aan de slag! 

Lees meer »