Mango passievrucht cheesecake

Gepubliceerd op 31 juli 2022 om 16:30

Vandaag een heerlijk zomers taartje voor jullie! โ˜€๏ธ

Het is bijna zover tot wij baby Nel mogen ontmoeten (nu bijna 38 weken zwanger). Naast de ongemakken die toenemen (je kunt dus echt geen veters meer strikken op het laatst; en die slapeloze nachten zijn sinds vorige week ook al begonnen, FUN!!!), kan ik dus ook echt niet wachten tot ik gewoon weer lekker kan eten waar ik trek in heb. Laatst vroeg iemand aan mij: wat mis je nou tijdens je zwangerschap?? Uhhh, wat niet?! Eén van de dingen waar ik écht zin in heb om na de bevalling te drinken, is een pornstar martini in het zonnetje op het terras... JEP, guilty ๐Ÿ™‹๐Ÿผ‍โ™€๏ธMaar tot die tijd zal ik het moeten doen met mijn flesjes spa citroen en kan ik kijken waar ik die passievrucht craving in kan verwerken. Zoals in deze no-bake cheesecake! En de combinatie met mango maakt hem heerlijk zoet, zonder er suiker aan toe te voegen (oke, behalve de koekbodem dan). Een perfect taartje die je dus ook als ontbijt kunt eten (echt, ik heb het uitgeprobeerd voor je ๐Ÿ˜‰ben graag een proefkonijn voor jullie hoor!). Benieuwd naar het recept? Komt ie!

Ingrediënten (10-12 stukken)

  • 200 gr digestive koekjes
  • 70 gr ongezouten roomboter
  • 2 rijpe mango’s
  • 6 passievruchten
  • 1 liter magere Franse kwark
  • 12 velletjes gelatine

Dit heb je nodig

  • Springvorm van โŒ€24 cm
  • Bakpapier
  • Hakmolen, keukenmachine of afsluitbare zak met deegroller voor het fijnmalen van de koekjes
  • Steelpannetje
  • Fornuis
  • Spatel
  • Paletmes of eetlepel
  • Koelkast
  • Staafmixer of keukenmachine voor pureren mango
  • Kookpan
  • Kommetje met koud water
  • Snijplank en groot scherp mes

Zo doe je dat

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Hak de koekjes fijn in een hakmolen, keukenmachine of afsluitbare zak met deegroller.
  3. Smelt de roomboter op lage temperatuur in een steelpannetje op het fornuis.
  4. Zodra de roomboter gesmolten is, doe je de fijngemalen koekkruimels in het steelpannetje. Roer even door elkaar tot alle koekkruimels nat zijn.
  5. Doe dit mengsel vervolgens in de springvorm. Verdeel de koekkruimels gelijk over de bodem en druk aan met een paletmes of de achterkant van een lepel.
  6. Zet de springvorm in de koelkast voor minstens een uur. 
  7. Schil één van de twee mango's, snijd in blokjes en pureer fijn met bijvoorbeeld een staafmixer in een kom (of gebruik een keukenmachine).
  8. Week 10 velletjes gelatine voor 5 minuten in koud water (de andere twee heb je later nodig).
  9. Verwarm de kwark op laag vuur in een kookpan op het fornuis (het mag niet koken).
  10. Als de kwark lauwwarm aanvoelt, haal je de gelatine uit het koude water en voeg je dit samen met de gepureerde mango toe aan de kwark in de pan. Meng dit met een spatel goed door elkaar; zorg ervoor dat de gelatine goed door het mengsel heen smelt (pas op voor klontjes!).
  11. Haal de springvorm uit de koelkast, giet het kwarkmengsel over de bodem en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt door bijvoorbeeld met de springvorm te draaien of een paletmes/achterkant van een lepel te gebruiken. Zet de springvorm weer voor minstens een uur terug in de koelkast.
  12. Laat de andere twee gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water.
  13. Schil de andere mango, snijd in blokjes en pureer 3/4 van de mango.
  14. Verwarm de mango in een steelpannetje.
  15. Haal de geweekte gelatine uit het koude water en voeg toe aan de gepureerde mango in de pan. Meng goed door elkaar met een spatel en zorg er weer voor dat de gelatine goed oplost in het mengsel.
  16. Snijd de passievruchten door de helft, lepel het vruchtvlees van 5,5 passievrucht uit en roer dit door het mengsel.
  17. Laat een beetje afkoelen voordat je het mengsel over de cheesecake giet en verdeel ook deze laag gelijkmatig over de kwarklaag. 
  18. Zet de cheesecake een kwartiertje in de koelkast en garneer dan de taart met de overgebleven mangoblokjes en de halve passievrucht.
  19. Zet de taart voor weer minstens een uur in de koelkast voordat je kunt gaan aanvallen! 

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.