Home » Baksels &zo » Witte chocolade frambozen cookie chunks

Witte chocolade frambozen cookie chunks

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 16:58

Frambozen in combinatie met witte chocolade is altijd een goed idee. Maar zeker als je van zoet houdt, dan is dit een recept voor jou! Door de ‘nattigheid’ (wat een vies woord eigenlijk 😂) van de frambozen, heb je iets meer geduld nodig als ze in de oven staan. Maar, dan heb je wel een heerlijk koekje die, denk ik, bij iedereen in de smaak valt! Eet hem als hij nog warm en de witte chocola nog gesmolten is… Hmmmm!! Het leuke is dat je ze niet allemaal in 1 keer hoeft af te bakken, maar je ze gewoon uit de vriezer kan halen en af kan bakken wanneer jij wil! Maar oké, als je ze wel in 1 keer op wil eten, judge ik ook niet hoor 😉 Komt ie!

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

  • 135gr kristalsuiker
  • 135gr lichtbruine basterdsuiker
  • 190gr ongezouten roomboter
  • 300gr witte chocolade
  • 75gr diepvries frambozen
  • 415gr bloem
  • 10gr bakpoeder
  • 1 tsp zout
  • 2 eieren

Dit heb je nodig

  • Snijplank
  • Groot mes om de chocolade en frambozen te hakken
  • Keukenmachine of kom met handmixer
  • 2 aparte kommetjes
  • Weegschaal
  • Vriezer
  • Bord of plaat om de ballen op te leggen voor in de vriezer
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven

Zo doe je dat

  1. Hak de witte chocolade in stukjes (ter grote van chocolate chips) en zet in een kommetje aan de kant.
  2. Hak ook de diepvries frambozen alvast in korreltjes. Doe het in een kommetje en zet weer even terug in de vriezer.
  3. Voeg de kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker toe aan de kom van de keukenmachine/handmixer.
  4. Zorg dat de roomboter koud is en hak het in stukken. Voeg toe aan de kom met suiker.
  5. Meng het kort (1-2 minuten) op een middel snelheid tot de suiker en boter zo goed als gemengd zijn.
  6. Neem de diepvries frambozen uit de vriezer en voeg de gehakte witte chocolade en frambozen toe aan de kom. Meng kort (zo'n 30 seconden) op middellage snelheid.
  7. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng weer kort op middellage snelheid.
  8. Voeg de eieren toe aan een kommetje, klop los en voeg toe aan je koekdeeg. Meng weer kort op lage snelheid tot alles een beetje in elkaar is opgenomen. Mix vooral niet te lang en kneed het koekdeeg nog even kort met je handen door elkaar.
  9. Voor het maken van de koekbollen weeg je ze af op 80 gram. Maak er een bol van (maar niet te hard knijpen, zo blijven ze een beetje chunky als je ze afbakt) en leg ze op een bord. Leg de bollen koekdeeg in de vriezer voor minstens 3 uur, maar het beste is een nachtje.
  10. Na ALLLL dat wachten kun je de oven voorverwarmen op 180 °C.
  11. Leg een bakplaat met bakpapier 5 minuten voordat je de koekjes gaat bakken in de oven, zodat deze alvast heet kan worden. Dit zorgt voor een lekkere harde onderkant van de koekjes.
  12. Bak de koekjes vervolgens op 20-30 minuten totdat ze goudbruin zijn. Het hangt een beetje van je oven af hoe snel het gaat, maar zoals al eerder benoemd duurt het door de frambozen iets langer voordat deze koeken mooi gaar en goudbruin zijn. Ik zou aanraden om vanaf 15 minuten de koeken in de gaten te houden en steeds (om de 5 minuten ofzo) te kijken of ze al een mooi, goudbruin laagje aan de buitenkant hebben.
  13. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze een half uurtje afkoelen.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.