Home » Baksels &zo » Carrot loaf πŸ₯•

Carrot loaf πŸ₯•

Gepubliceerd op 21 november 2021 om 10:57

Jaaaahaaaaa het is herrufst dus dat betekent bakken met lekkere spices en noten!! LOVE IT! Zo maak je de donkere, natte dagen een stuk leuker! En om het een beetje gezond te houden, doen we er ook maar wat wortelen in (en vergeten we even die halve kilo suiker, boeie!) πŸ₯•πŸ°Een worteltaart zoals die je hier vindt, kun je soms net te veel werk vinden. Een heerlijke, snellere oplossing is dan een 'loaf' (gewoon een luxe cake maar klinkt interessanter toch??) die er ook nog eens mooi uitziet. Snijd er lekkere dikke plakken van en het lijkt net of je bij de Starbucks in LA of NYC je gebakkie heb lopen te halen. Komt ie!

Ingrediënten

Carrot cake

  • 225 ml zonnebloemolie
  • 120 gr kristalsuiker
  • 120 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 210 gr bloem
  • 3/4 tsp baksoda
  • 3/4 tsp bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1,5 tsp kaneel
  • 62,5 gr walnoten
  • 62,5 gr pecannoten 
  • 175 gr wortelen

Cream cheese topping

Dit heb je nodig

  • Oven
  • Kommen
  • Keukenmixer/handmixer met menghaak en kom
  • Cake bakvorm
  • Bakpapier
  • Bakspray (of bijvoorbeeld wat roomboter om de bakvorm in de vetten)

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Hak de pecan- en walnoten in kleine en grove stukjes. Zet aan de kant in een kom voor straks.
  3. Rasp de wortelen in een kom en zet ook aan de kant.
  4. In een kom meng je de zonnebloemolie met de kristal- en lichtbruine basterdsuiker met een keukenmixer/handmixer met menghaak op middellage snelheid tot het goed in elkaar opgenomen is.
  5. Voeg de eieren toe en mix op middelhoge snelheid tot het een glad mengsel is.
  6. Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneel boven de kom met beslag. Meng op lage snelheid tot het goed gemengd is.
  7. Voeg de pecan- en walnoten toe en meng kort op lage snelheid.
  8. Voeg vervolgens de geraspte wortel toe en meng opnieuw kort op lage snelheid.
  9. Vet je bakvorm in en leg er een bakpapier in.
  10. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  11. Bak de cake in 60-70 minuten op 160 graden af in de oven. Check met een prikkertje of het gaar is (prikker komt er droog uit). Nog niet gaar? Zet terug in de oven en check om de 3-5 minuten of de cake gaar is. Wordt de bovenkant te donker? Doe er wat aluminiumfolie overheen en bak verder in de oven. 
  12. Wanneer de cake gaar is, haal je de bakvorm uit de oven en laat je hem een tijdje afkoelen. Haal de cake uit de vorm wanneer het afgekoeld is.
  13. Mocht je de gekarameliseerde pecannoten nog niet gemaakt hebben, dan is het nu de tijd er voor! Check het recept hier
  14. Tijd voor de topping! Mix de ongezouten roomboter met mon chou voor een paar minuten op middelhoge snelheid tot het goed gemengd, fluffy en wittig van kleur is.
  15. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en meng tussendoor op middelhoge snelheid.
  16. Voeg een snufje zout toe en meng totdat de icing lekker luchtig is.
  17. Smeer de icing aan de bovenkant van de cake en verdeel gelijk met een spatel of een mes.
  18. Decoreer met wat gekarameliseerde pecannoten en tadaaaa je bent klaar!!

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.