
Bon dia lieve mensen, we blijven nog even in de pecan sferen!! Toen ik deze gekarameliseerde pecannoten ter decoratie voor een ander baksel maakte (volgende keer op mijn blog te lezen ๐), dwarrelde Melvin opeens wel heel veel om mij heen in de keuken... Voor ik het wist was de halve bakplaat leeg ๐
Hallo?! Wat doe jij?!
"Ja sorry maar het is zoooo lekker!!"
Oke oke, dat klopt. Ook zo uit het vuistje zijn ze heeeerlijk!! Komt ie:
Ingrediënten
- 80 gram ahornsiroop
- 15 gram ongezouten roomboter
- 1/2 tsp zout
- 1/4 tsp kaneel
- 200 gram ongebrande en ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
- Steelpannetje
- Spatel
- Fornuis
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Zo doe je dat
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Voeg de ahornsiroop, ongezouten roomboter, zout en kaneel toe aan een steelpannetje en zet op laag vuur.
-
Roer constant tot de roomboter gesmolten is.
-
Voeg de pecannoten toe en meng goed.
-
Verdeel de pecannoten op een bakplaat met bakpapier en bak voor 10 minuten in de voorverwarmde oven op 170 °C.
-
Schep de pecannoten dan wat om en laat ze vervolgens nog 4 tot 5 minuten bakken in de oven.
-
Haal ze uit de oven, schraap ze een beetje van de bakplaat zodat ze niet vast blijven zitten en laat afkoelen.
Eetsmakelijk!!
Veel liefs,
Sanne
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Ft%2Fn%2Ftemp-ohuifnbyizoadhkjsbcf%2F7qq56w%2FXOXO-54.png)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Ft%2Fn%2Ftemp-ohuifnbyizoadhkjsbcf%2F4uob2k%2FFullSizeRender2JPG-1.jpg)
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!
Reactie plaatsen
Reacties