Home » Baksels &zo » Kinderbueno cookie chunks

Kinderbueno cookie chunks

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 08:41

Sorry mensieeees voor het lange wachten. Sinds mijn vorige blogpost is mijn leven een gekkenhuis 😂Ongeveer het enige wat ik doe is werken, eten, slapen en tussendoor ook nog een bruiloft regelen en oja ook nog sporten. Want ja ja, het is bijna zo ver, over iets minder dan 3 weken gaan wij trouwen. Aaaaaaaah!!!! Dat betekent weinig tijd en eerlijk gezegd ook ruimte in mijn hoofd om te bakken, laat staan een blog te schrijven. De komende tijd zal het waarschijnlijk daarom ook wat stiller zijn, maar vanaf half oktober ben ik weer terug jongens!! 

Over tot de orde van de dag, want daarvoor ben je hier waarschijnlijk. Als je al smolt van die witte chocolade hazelnootpasta van vorige keer, wacht maar tot je deze cookie chunks geproefd hebt! Dikke koeken met witte en melk chocolade, hazelnootmeel EN witte chocolade hazelnootpasta 🤤Machtig wel hoor, maar verslaaaavend lekker!! En dat krokantje om de koek heen zoals je die ook van kinderbueno gewend bent... YUM! Het liefst ga ik hier 'alles is voor Bassie' op, maar oké oké ik deel wel..... Komt ieeeee:

Ingrediënten voor 10 - 12 cookies

  • 125 gr witte chocolade hazelnootpasta
  • 190 gr koude ongezouten roomboter
  • 135 gr fijne kristalsuiker
  • 135 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 150 gr melk chocolade
  • 40 gr hazelnoten
  • 400 gr bloem
  • 15 gr hazelnootmeel
  • 1,5 tsp bakpoeder
  • 1 tsp zout
  • 2 eieren
  • 50 gr cornflakes

Dit heb je nodig

  • Pan
  • Kommetje
  • Groot keukenmes
  • Snijplank
  • Foodprocessor/hakmolen
  • Handmixer met kloppers (en een kom) of keukenmixer met menghaak
  • Spatel
  • Keuken weegschaal
  • Theelepeltje
  • Vriezer
  • Bakpapier
  • Oven
  • Evt. zip lock bag en deegroller

Zo doe je dat

  1. Rooster de hazelnoten in een pan op middellaag vuur. Schut geregeld de pan totdat de hazelnoten wat bruin verkleurd zijn en je ze lekker ruikt. Haal ze van het vuur af en laat ze afkoelen in een apart kommetje.
  2. Wanneer ze zijn afgekoeld, hak je de geroosterde hazelnoten in kleine stukjes met een keukenmes of in een foodprocessor/hakmolen.
  3. Hak de melk en witte chocolade in stukjes.
  4. Snijd de koude boter in blokjes.
  5. Voeg de boter blokjes toe in de mix kom en meng op middelhoge snelheid voor 1 minuut. 
  6. Voeg de fijne kristal- en lichtbruine basterdsuiker toe aan de boter en mix voor een halve minuut op middelhoge snelheid. 
  7. Voeg de gehakte hazelnoten, witte en melk chocolade toe aan het koekdeeg en meng weer kort (zo'n 30 seconden).
  8. Voeg nu het bloem, hazelnootmeel, bakpoeder en zout toe en meng op lage snelheid kort met elkaar. 
  9. Voeg de eieren toe en meng weer kort op lage snelheid tot het goed in het deeg is opgenomen.
  10. Maak de cornflakes wat kleiner in bijvoorbeeld een foodprocessor (maar niet te fijn). Je kunt het ook in een zip lock bag doen en klein slaan met bijvoorbeeld een deegroller 😉
  11. Pak je keukenweegschaal er bij en weeg de deegballen op 125 gram af. Knijp de deegballen licht in elkaar totdat ze een beetje rond zijn. Je hoeft geen perfecte deegballen te maken, want zo blijven ze chunky.
  12. Druk er met je duim een diep gat in terwijl je de bal in je hand vasthoudt. Hierdoor blijft de bal in vorm maar creëer je ruimte om de witte chocolade hazelnootpasta te verstoppen.
  13. Doe wat witte chocolade hazelnootpasta met een theelepeltje in het gat en druk voorzichtig dicht. Probeer er zoveel mogelijk in te doen, maar niet te veel want anders komt het er uit. Een beetje uitproberen dus! 
  14. Rol de deegballen in een bak met gehakte cornflakes en leg ze in een bak of op een bord zodat je ze in de vriezer kunt leggen. 
  15. Vries de deegballen voor minstens 2 uur. Na 2 uur kun je ze ook in ziplock bags doen zodat je ze beter in de vriezer kunt opbergen en kunt afbakken wanneer je maar wil. 
  16. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg de bakplaat in de oven, zodat de onderkant van de koekjes straks nog extra knapperig zijn.
  17. Als de oven is voorverwarmt, leg je bakpapier op de bakplaat en verdeel je de deegballen (zoveel je wil dus) over de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de deegballen zit, want de koeken zullen iets gaan verspreiden. 
  18. Bak de koeken in 18 - 22 minuten af op 180 °C tot ze goudbruin van kleur zijn. 
  19. Laat de koeken goed afkoelen (anders vallen ze uit elkaar). 

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.