Home » Baksels &zo » Chocolade baileys cheesecake

Chocolade baileys cheesecake

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 13:00

Ja hallo mensies, dit troosteloze zomer weertje vraagt om drank met chocolade toch?! I looove Baileys en jullie klaarblijkelijk ook, aangezien een hoop van jullie graag het recept van deze chocolade baileys cheesecake voorbij zouden willen zien komen. Ik zal er geen doekjes omheen winden: dat vond ik heeelemaal niet erg! Baileys vind ik namelijk het lekkerste likeurtje op deze aardkloot 🤤Ik dacht er een no-bake cheesecake van te maken, in combinatie met chocola. De fancy meid die ik ben, hou ik het niet bij 1 laag. Komt chique over, maar is stiekem zo in elkaar gedraaid. Benieuwd naar het recept? Komtie!

Ingrediënten (voor 10-12 stukken)

Koekbodem

  • 200 gr biscuits (ik gebruik het liefst digestives)
  • 100 gr bitterkoekjes
  • 50 gr ongezouten roomboter

Cheesecake laag 1

  • 300 gr MonChou
  • 60 gr poedersuiker
  • 1-2 tbsp Baileys (ligt er aan hoe sterk je wil 😉)
  • 150 gr pure chocola
  • 120 ml slagroom

Cheesecake laag 2

  • 300 gr Mon Chou
  • 60 gr poedersuiker
  • 2-3 tbsp Baileys
  • 120 ml slagroom

Chocolade ganache laag

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Dit heb je nodig

  • Hakmolen of keukenmachine
  • Steelpannetje
  • Spatel
  • Keukenmixer of handmixer met menghaak
  • Kom om in te mixen
  • Lepel
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Springvorm (20-22 cm)
  • Koelkast
  • Paletmes
  • Keukenpapier

Zo doe je dat

      Koek bodem

  1. Hak de koekjes (biscuits en bitterkoekjes) fijn in een hakmolen of keukenmachine.
  2. Smelt de ongezouten roomboter in een steelpannetje.
  3. Voeg de fijn gehakte koekjes en gesmolten roomboter aan een kom en meng met een spatel.
  4. Doe in een springvorm en duw aan met de achterkant van een lepel.
  5. Zet de springvorm met koek bodem voor 10 - 20 minuten in de koelkast.

    Cheesecake laag 1
  6. Zorg er voor dat de MonChou op kamertemperatuur is.
  7. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en laat afkoelen.
  8. Doe de MonChou, gesmolten pure chocolade, Baileys en (gezeefde) poedersuiker in een kom en meng kort op middelhoge snelheid tot het in elkaar is opgenomen.
  9. In een andere kom klop je de slagroom kort tot zachte pieken (niet te stijf).
  10. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het cheesecake beslag en meng kort met een spatel.
  11. Doe het cheesecake beslag in de springvorm en verdeel het gelijk met een paletmes. Ga met een keukenpapiertje langs de randen van de springvorm zodat je een strakke laag krijgt.
  12. Zet de springvorm weer in de koelkast voor 15 minuten en maak ondertussen de tweede laag van de cheesecake.

    Cheesecake laag 2
  13. Dit is eenzelfde laag, maar zonder chocola en extra Baileys. Maak deze laag op dezelfde manier als laag 1 en zet weer voor 15 minuten in de koelkast.

    Chocolade ganache laag

  14. Hak de pure chocolade fijn en verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het bubbelt.
  15. Doe de chocolade in een kom en giet daarover de warme slagroom.
  16. Laat even een minuutje staan en meng dan door elkaar heen met een spatel.
  17. Giet over de cheesecake en verdeel gelijk.
  18. Top eventueel af met sprinkles of andere versieringen.
  19. Zet de springvorm in de koelkast voor minstens 2 uur.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.