Home » Baksels &zo » Citroen maanzaad cake

Citroen maanzaad cake

Gepubliceerd op 19 juni 2021 om 10:00

Jongens, dit zomerse weer vraagt om een frisse cake! I loooove citroen & I loooove creamcheese. Combineer het met maanzaad en klaar is Kees. Niet zo gek dan ook dat citroen-maanzaad cake zo popi jopi is. Van deze cake kun je blijven eten en was hier thuis dan ook binnen een mum van tijd op. Het fijne aan een cake vind ik zelf dat het niet zoveel moeite kost om hem in elkaar te draaien, hij er te gek uit ziet en al je gasten er toch net zo op reageren als wanneer je een baksel in elkaar gedraaid hebt waar je uren voor in de keuken hebt gestaan 😉Ideaal dus als je wel iets wil bakken, maar geen tijd/energie/whatsoever hebt om lang en uitgebreid in de keuken te staan. Nieuwsgierig naar het recept? Komt ie!

Ingrediënten voor 1 cake

Cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren (L)
  • 200 gram bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 2 el citroensap (1 citroen ongeveer)
  • 3 el maanzaad

Topping

  • 100 gram MonChou
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • rasp van een halve citroen

Dit heb je nodig

  • Keukenmachine of handmixer met menghaak
  • Kom om in te mixen
  • Bakspray (of wat roomboter)
  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Rasp
  • Oven

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Voor het cakebeslag voeg je de roomboter, kristalsuiker, citroenrasp en zout toe in een kom en meng dit een paar minuten op middelhoge snelheid tot het goed in elkaar is opgenomen. 
  3. Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag en meng ondertussen op middellage snelheid totdat alle eieren in het beslag zijn opgenomen.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het beslag en meng op lage snelheid door het beslag totdat het goed gemengd is.
  5. Voeg tot slot het citroensap en maanzaad toe aan het beslag en meng op lage snelheid. 
  6. Gebruik je spatel nog even om goed langs de zijkanten en bodem van de kom te gaan zodat je zeker weet dat alles in elkaar is opgenomen.
  7. Vet de cakevorm in met bakspray of roomboter en leg er een bakpapiertje in. Zo krijg je de cake er na het bakken goed uit.
  8. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  9. Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten gaar (afhankelijk van je oven). Je weet dat de cake gaar is als hij mooi goudbruin is aan de bovenkant en wanneer je een satéprikker er in prikt en deze er schoon uitkomt. Voeg wat extra minuten toe als de cake nog niet gaar genoeg is. 
  10. Laat de cake even kort buiten de oven afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  11. Zorg voor het opkloppen van de topping dat de MonChou en roomboter op kamertemperatuur zijn. Klop de MonChou en de roomboter even kort op middelhoge snelheid en voeg vervolgens de poedersuiker en citroenrasp toe. Meng op middelhoge snelheid tot een wit, glad glazuur.
  12. Wanneer de cake voldoende is afgekoeld, verdeel je de topping over de cake en strijk je deze glad met een spatel of achterkant van een lepel.
  13. Strooi nog wat maanzaad over de topping voor de finishing touch.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.