Home » Baksels &zo » Chocolate chip cookies met dulce de leche

Chocolate chip cookies met dulce de leche

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 10:00

Voor de liebe leuten onder ons die die pecan pie te veel moeite vonden... Vandaag een ander recept met dulce de leche die een stuk sneller in elkaar gedraaid is en ook zoooo lekker is!! Van de buitenkant lijkt het een gewone koek met chocola... Maar als je er dan een hap van neemt, word je verrast door smeuïge karamel.. YUM! Het allerlekkerst vind ik het als het net uit de oven komt, want dan is de karamel en de chocolade nog zo lekker zacht 🤤Benieuwd hoe je dit lekkere koekje in elkaar flanst? Komt ie!

Ingrediënten (voor ongeveer 26 grote koeken)

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 200 - 250 gram chocolade (puur of melk, waar jij trek in hebt)
  • Een half blik dulce de leche

Dit heb je nodig

  • Steelpannetje
  • Spatel
  • Garde
  • Grote kom voor het mixen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Theelepel

Zo doe je dat

  • Smelt de roomboter op middelhoog vuur en roer regelmatig met de spatel tot de boter gesmolten is.
  • Laat de gesmolten boter afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voor het maken van het koekdeeg doe je de eieren, de eierdooiers, het vanille extract en de basterd- en kristalsuiker bij de boter in een kom en meng dit totdat het goed in elkaar opgenomen is. Dit kun je prima met een garde en de hand doen, het hoeft namelijk niet lang gemixt te worden.
  • Daarna voeg je de bloem, baksoda en bakpoeder bij het mengsel toe en roer dit er doorheen met een spatel.
  • Hak de chocolade in stukjes en meng met het koekdeeg.
  • Het best kun je het deeg in een afgesloten doos/kom voor een paar uur (minstens 3) in de koelkast bewaren.
  • Na een paar uur kun je de koekjes gaan bakken! Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Weeg het koekdeeg af op 40 gram per koekje.
  • Rol er een bolletje van in je hand en druk met je duim een gat in het deeg (niet helemaal er doorheen, maar groot genoeg dat er een kuiltje ontstaat). Schep met een theelepel karamel uit je pot dulce de leche en vul het kuiltje er mee. Niet té veel (ik weet het, je kunt er geen genoeg van krijgen), want je moet het deeg weer dicht kunnen drukken en tot een bolletje kunnen rollen zonder dat er te veel karamel uit komt.
  • Leg het bolletje deeg op de bakplaat (met bakpapier). Let erop dat je genoeg ruimte tussen de koekjes laat! Met het bakken worden de koekjes namelijk plat en daardoor nemen ze dus meer ruimte in beslag 😉
  • Bak de koekjes voor 12 tot 14 minuten op 170 °C af in de oven. Ze moeten er ‘goud’ uitzien aan de buitenkant en in het midden lekker zacht!
  • Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze op eet. Eetsmakelijk!

Tip: je hoeft niet alle koekjes in één keer te bakken! Je kunt de bolletjes ook invriezen, waarna je ze op een later moment vers kan afbakken. Hoe chill is dat! Als je ze ingevroren afbakt, kun je het best 1 of 2 minuten bij de baktijd bijvoegen. 

Veel liefs,

    Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.