Dulce de leche (karamel pasta)

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 10:00

Karamel pasta maken moeilijk? NOPE! Dulce de leche kun je voor van alles gebruiken: voor op brood (voor de echte snoepkonten), in taart, koekjes, ander gebak, ijs, toetjes, you name it! Maar joh, ook gewoon zonder ergens in te verwerken is dit al een traktatie op zich (theelepeltje in je mik en gaan met die banaan!). Over bananen gesproken, lijkt mij ook lekker 🤤koppie d'r bij San!!!.

Men neme

  • Een blikje gecondenseerde melk (of meer, je kunt ze dicht lang bewaren namelijk)
  • Grote diepe kookpan (groot genoeg om het blikje onder water te laten staan)
  • Fornuis

Zo doe je dat

  1. Haal het etiket (en lijmrestjes) van het blik af.
  2. Zet een grote diepe kookpan met voldoende water om het blikje onder water te laten staan op het vuur en breng het water aan de kook.
  3. Laat het blikje (of meerdere blikjes) 3 uur koken en zorg er voor dat ze onder water blijven staan. Voeg dus af en toe wat kokend water toe in de pan en houdt het in de gaten! Die blikjes kunnen anders ontploffen, schijnt 😂Dat wil je niet hehhh!
  4. Laat het blikje helemaal afkoelen totdat je er mee aan de slag gaat.
  5. Dicht kun je de dulce de leche laaaang bewaren (zeker een paar maanden). Open ongeveer een week. Maar weet je, het is suiker, wat kan er mis gaan??? Hahaha!

In de volgende twee bakposts deel ik recepten van wat je met deze lekkere pasta kunt doen, dus stay tuned!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.