Home » Baksels &zo » Double chocolate chip chunks 🍪🍫

Double chocolate chip chunks 🍪🍫

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 09:30

Het is geen geheim, IK HOUD VAN CHOCOLA!! Elk moment van de dag kun je mij er blij mee maken. Uit voorzorg haal ik het eigenlijk vrij weinig in huis, want anders was ik nu een tientonner geweest. Maar heel soms heb ik opeens een craving naar chocola (en nee, niet alleen als ik ongesteld ben) en dan MOET en ZAL ik het eten. Melvin is zo'n liefje, die gaat dan speciaal even naar de supermarkt om mij te voorzien van een reep Tony's. ZO LIEF!! Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat ik ook graag chocola gebruik in mijn baksels. Onlangs deelde ik de red velvet cookie chunks, die niet normaal lekker zijn. Heb je nou zin in NOG meer chocola, dan zijn deze toppers wat voor jou. Want naast de chocolade stukjes in de koek, is ook het koekdeeg zelf één en al chocola. Machtige baasjes wel hoor, deel er gerust één met iemand die je lief hebt. Of eet hem helemaal zelf op, kijk maar joh. Benieuwd naar het recept? Komt ie!

Ingrediënten

  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram kristalsuiker
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 450 gram pure chocolade (ik vind de chocola van de Ap of van Tony's heeel lekker en goed om mee te bakken!)
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bloem
  • 70 gram cacaopoeder
  • 1 tsp zout
  • 1/4 tsp baksoda
  • 3 tsp bakpoeder
  • 2 eieren (L)
  • 1 eigeel

Dit heb je nodig

  • Groot keukenmes
  • Snijplank
  • Handmixer met kloppers (en een kom) of keukenmixer met menghaak
  • Spatel
  • Keuken weegschaal
  • Vriezer
  • Bakpapier
  • Oven

Zo doe je dat

  1. Hak de pure chocolade in stukjes.
  2. Snijd de koude boter in blokjes.
  3. Voeg de boter blokjes toe in de mix kom en meng op middelhoge snelheid voor 1 minuut. 
  4. Voeg de kristal- en lichtbruine basterdsuiker toe aan de boter en mix voor een halve minuut op middelhoge snelheid. 
  5. Voeg de pure chocola toe en meng weer kort (zo'n 30 seconden).
  6. Voeg nu het bloem, zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder, baksoda, bakpoeder en zout toe en meng op lage snelheid kort met elkaar. 
  7. Voeg de eieren en het eigeel toe en meng weer kort op lage snelheid tot het goed in het deeg is opgenomen.
  8. Pak je keukenweegschaal er bij en weeg de deegballen op 125 gram af. Knijp de deegballen licht in elkaar totdat ze een beetje rond zijn. Je hoeft geen perfecte deegballen te maken, want zo blijven ze chunky.  
  9. Leg de deegballen in een bak of op een bord zodat je ze in de vriezer kunt leggen. 
  10. Vries de deegballen voor minstens 2 uur. Na 2 uur kun je ze ook in ziplock bags doen zodat je ze beter in de vriezer kunt opbergen en kunt afbakken wanneer je maar wil. 
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg de bakplaat in de oven, zodat de onderkant van de koekjes straks nog extra knapperig zijn.
  12. Als de oven is voorverwarmt, leg je bakpapier op de bakplaat en verdeel je de deegballen (zoveel je wil dus) over de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de deegballen zit, want de koeken zullen iets gaan verspreiden. 
  13. Bak de koeken in 18 minuten af op 180 °C. 
  14. Laat de koeken goed afkoelen (anders vallen ze uit elkaar). 

Eetsmakelijk!!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.