Home » Baksels &zo » Red velvet cookie chunks!

Red velvet cookie chunks!

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 15:00

Red velvet is toch wel echt één van mijn favorietjes. Maar om nou steeds weer zo'n hele taart te maken, is vaak toch ook wel weer te veel van het goede.. Je kunt dan kiezen om red velvet cupcakes te maken. Ook lekker, maar dit keer zocht ik voor nóg meer gemak! Dus besloot ik red velvet cookies te maken. Door de chunky vorm en meer bakpoeder dan normaal lijkt het net een cakeje van binnen, maar je bakt ze af met het gemak van een koekje EN je kunt het koekdeeg in ballen in de vriezer bewaren en op elk gewenst moment afbakken. WIN-WIN! En omdat het zo makkelijk is, kun jij het zeker weten. Komt ie!

Ingrediënten

  • 230 gr ongezouten roomboter
  • 160 gr kristalsuiker
  • 160 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 450 gr witte chocolade
  • 475 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • 1 tsp zout
  • 3 tsp bakpoeder
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 1 tsp vanille extract
  • 1 tsp rode kleurstof (in pasta vorm)

Dit heb je nodig

  • Kom + kommetje
  • Handmixer of keukenmixer met menghaak
  • Spatel 
  • Groot mes
  • Snijplank
  • Latex handschoentjes
  • Weegschaal
  • Een bak om alle deegballen in te leggen (of gebruik een bord, kan ook prima)
  • Vriezer
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Ziplock bag 

Zo doe je dat

  1. Hak de witte chocolade in stukjes (ter grote van chocolate chips).
  2. Snijd de roomboter in stukjes.
  3. Doe de roomboter in de kom/keukenmixer en meng kort met menghaak op middellage snelheid.
  4. Voeg de kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker toe en meng op middelhoge snelheid kort totdat het gemengd is.
  5. Voeg de gehakte witte chocolade toe en meng kort op lage snelheid. 
  6. Zeef de bloem, cacao, zout en bakpoeder in de kom zodat je geen klontjes krijgt. Meng op lage snelheid tot het een beetje in elkaar opgenomen is. Je krijgt een soort klonterig mengsel.
  7. Meng de 2 eieren en het eigeel samen met het vanille extract en de rode kleurstof in een kommetje en voeg daarna samen toe aan het mengsel. Meng op een lage snelheid totdat het mengsel een koekdeeg is geworden. 
  8. Aangezien er rode kleurstof in het koekdeeg zit en je deegballen met je handen gaat maken, kun je latex handschoentjes aantrekken om te voorkomen dat je handen helemaal rood worden. 
  9. Maak deegballen van 125 gr per stuk (gebruik hiervoor een weegschaal 😉) en knijp de deegballen licht in elkaar totdat ze een beetje rond zijn. Je hoeft geen perfecte deegballen te maken, want zo blijven ze chunky. 
  10. Leg de deegballen in een bak of op een bord zodat je ze in de vriezer kunt leggen. 
  11. Vries de deegballen voor minstens 2 uur. Na 2 uur kun je ze ook in ziplock bags doen zodat je ze kunt afbakken wanneer je maar wil. 
  12. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg de bakplaat al in de oven, zodat de onderkant van de koekjes straks nog extra knapperig zijn.
  13. Leg een bakpapier op de bakplaat en verdeel de deegballen (zoveel je wil dus) over de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de deegballen zit, want de koeken zullen iets in elkaar zakken. 
  14. Bak de koeken in 14 minuten af op 180 °C. 
  15. Laat de koeken goed afkoelen (anders vallen ze uit elkaar). 

Eetsmakelijk!!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.