Home » Baksels &zo » Malteser cheesecake

Malteser cheesecake

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 15:00

Kunnen we het even hebben over maltesers?! HOU OP HOOR, die dingen zijn TE lekker!

Ik was dus laatst jarig en vierde mijn verjaardag ini mini: mijn beste vriendinnen en hun vriendjes kwamen op zaterdag in shifts; op mijn verjaardag zelf zag ik mijn lieve collega's en 's avonds mijn ouders. Een gekke verjaardag wel zo in deze coronatijd, maar we moeten het er maar mee doen. Desalniettemin was dat geen reden om niet uit te pakken met mijn verjaardagstaart. Die toppers dus he, die maltesers.. Ik moest en zou ze verwerken in een baksel, daar had ik ZO'N zin in. In een cupcake doen? Nahhh.. In een taart? Warm warm... In een cheesecake?! HELL YEAH! En aangezien ik zo extra ben, maak ik niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 lagen 😉Komt ie!

Ingrediënten (12 - 16 stukken)

Bodem:

  • 250 gr biscuits (ik gebruik digestives)
  • 150 gr maltesers
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • Snufje zout

Cheesecake:

  • 700 gr roomkaas (ik gebruik MonChou)
  • 85 gr poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr maltesers
  • 150 gr melkchocolade
  • Snufje zout

Ganache:

  • 150 gr melkchocolade
  • 75 ml slagroom
  • Extra maltesers voor de topping

Benodigdheden

  • Hakmes + snijplank; of ziplock bag + deegroller; of hakmolen/keukenmachine (food processor) voor het fijnhakken van de koek/maltesers
  • Verschillende kommen
  • Steelpannetje
  • Spatel/lepels
  • Bakpapier
  • Springvorm van ⌀24 cm
  • Handmixer of keukenmachine met garde

Zo doe je dat

Bodem

  1. Voor de bodem hak je de biscuits en maltesers fijn, bijvoorbeeld met een hakmes en snijplank; of doe het in een ziplock bag en sla fijn met een deegroller; of doe het in een hakmolen of keukenmachine (food processor). Doe de gehakte biscuit en maltesers en een snufje zout in een kom.
  2. Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Als de roomboter gesmolten is, voeg je dit toe aan de koekkruimels. Roer door elkaar met een spatel of lepel totdat het een zanderige substantie is. 
  3. Leg het bakpapier in de springvorm en voeg de bodemmix toe. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel aan totdat de laag gelijk verdeeld is en goed en stevig tot aan de rand in elkaar gedrukt is.
  4. Zet de springvorm voor 10 minuten in de vriezer of 30 minuten in de koelkast en ga verder met het maken van de cheesecake.

Cheesecake:

  1. Smelt de melkchocolade au bain-marie en zet aan de kant zodat het af kan koelen.
  2. Hak de maltesers, niet te fijn, maar ook niet te grof 😉.
  3. Klop de slagroom op in een kom met een handmixer of keukenmachine met garde op middelhoge snelheid. 
  4. Meng in een andere kom met een handmixer of keukenmixer met garde de roomkaas met de poedersuiker en een snufje zout.
  5. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de roomkaas en meng met een spatel.
  6. Verdeel het roomkaas mengsel in gelijke delen over 2 kommen. Voeg in de ene kom de maltesers en in de andere kom de gesmolten chocolade toe en meng goed. 
  7. Als de bodem voldoende tijd in de vriezer/koelkast heeft gestaan, kun je de springvorm er uit halen. Voeg eerst de ene kom toe (kijk zelf maar welke laag je eerst wil doen, ik heb eerst de laag met maltesers gedaan) en verdeel gelijk over de bodem met een paletmes of de achterkant van een lepel. Om mooie lagen te krijgen, kun je met een spatel of een keukenpapiertje de zijkanten van de springvorm schoon vegen, zodat de randen strak zijn. Voeg vervolgens de volgende laag toe (ik deed dus die met melkchocolade) en herhaal de stap van het gelijk verdelen en schoonmaken van de randen. 
  8. Stop de springvorm even in de koelkast.

Ganache

  1. Hak de overgebleven maltesers grof.
  2. Voor de ganache kun je de melkchocolade in stukjes hakken en samen met de slagroom voor 10 seconden in de magnetron doen. Roer vervolgens en kijk of het al voldoende gesmolten is. Zo niet, dan doe je het weer 10 seconden in de magnetron. Je kunt de ganache ook al roerend au bain-marie maken. Meng de gesmolten chocola en de slagroom goed door elkaar.
  3. Haal de springvorm weer uit de koelkast en verdeel de ganache over de laatste laag roomkaas. Verdeel gelijk met bijvoorbeeld een paletmes of achterkant van een lepel. 
  4. Verdeel de grof gehakte maltesers op de ganache langs de rand van de taart en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.

Eetsmakelijk!!

Veel liefs,

    Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anjer
10 maanden geleden

Wat een lekker recept Sanne. Ben van plan om deze taart binnenkort te maken. Foto volgt 🙃.