Home » Baksels &zo » Vegetarische quiche๐Ÿ†๐Ÿ…๐Ÿง€

Vegetarische quiche๐Ÿ†๐Ÿ…๐Ÿง€

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 om 20:00

Ooooh jongens wat is het warm he! Met dit weer maak ik het liefst bijvoorbeeld 's ochtends al avondeten, zodat ik niet in de hitte boven dat fornuis moet staan. Eén van mijn favorietjes om dan (nou ja, eigenlijk altijd) te maken is een vegetarische quiche! Naast dat ik dol ben op zoete taarten, ben ik ook gek van hartige taartjes. Deze quiche heb je binnen een mum van tijd in elkaar gedraaid en is zowel koud als warm HEERLIJK! Komt ie:

Ingrediënten

  • Hartige taartdeeg (voor het gemak gebruik ik gewoon die diepvriesplakjes, 7 stuks heb je daar van nodig)
  • 1 aubergine
  • 8-12 cherrytomaatjes (met dit recept neem ik het niet zo nauw)
  • 200 gr spinazie
  • 5 zongedroogde tomaten of zo'n 10-20 reepjes (ook hier doe ik maar wat eigenlijk, gewoon op gevoel!)
  • 5 eieren (ik gebruik vaak maat M of L)
  • 125 ml kookroom (of slagroom, sojaroom, whatever you like)
  • 2 el rode pesto
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Bolletje mozzarella
  • Olijfolie

Dit heb je nodig

  • Quiche- of taartvorm (ongeveer 24-26 cm)
  • Snijplank 
  • Mes om de groentjes te snijden
  • Bord
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Grote kom
  • Garde (of vork)
  • Keukenpapiertje of bakkwast

Zo doe je dat

  1. Als je diepvries plakjes hartige taartdeeg hebt, haal je die als eerste uit de vriezer en laat ze los van elkaar ontdooien op een bord.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de aubergine in stukjes (door de helft, nog een keer door de helft en dan plakjes snijden) en bak even een paar minuten in olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Spatel regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en de spinazie in kleinere stukjes.
  5. Indien je geen reepjes zongedroogde tomaat hebt, snijd je de zongedroogde tomaten in reepjes
  6. Snijd ook de mozzarella in plakjes (niet te dik, dan smelt het lekker)
  7. Meng in een kom de eieren met de kookroom en pesto. Voeg ook een beetje zout, peper en de Italiaanse kruiden toe.  
  8. Voeg daarna de gehakte spinazie, de zongedroogde tomaatreepjes en de helft van de cherrytomaatjes in de kom en meng met het room-eimengsel. Als de aubergine stukjes na een paar minuten gebakken zijn (en dus een beetje verkleurd/bruin), kan ook dit bij het mengsel.  Roer goed door elkaar.
  9. Vet de quiche- of taartvorm in met een keukenpapiertje of bakkwast en een beetje olijfolie. Bekleed vervolgens de vorm met het hartige taartdeeg. Je kunt er voor kiezen om de plakken op elkaar te stapelen, er een bal van te kneden en uit te rollen tot een ronde plak deeg, om vervolgens de vorm er mee te bekleden. Heb je nou geen zin om die moeite te doen, dan kun je ook 5 hele plakken in de taartvorm leggen (1 in het midden, van daaruit 4 naar de zijkant) en 2 plakken door de helft snijden, zodat je met deze driehoekjes de overige lege plekken nog kan bekleden. Druk dan wel bij de randjes waar het deeg in elkaar overloopt het deeg goed op elkaar aan. Druk het deeg ook goed tegen de vorm aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak hem heel even (3-5 minuten) in de oven voor. Zo zorg je er voor dat de taartbodem niet nat blijft. Je kunt bakbonen gebruiken om er voor te zorgen dat het niet opbolt, maar ik houd de vorm gewoon goed in de gaten en haal hem uit de oven zodra de vorm iets begint te krimpen.
  10. Als je de vorm uit de oven hebt gehaald, dan gooi je het mengsel in de vorm. Verdeel het goed en leg daarna de overgebleven halve cherrytomaatjes en mozzarella gelijkmatig over de taart. 
  11. Bak de quiche in 30 minuten af in de oven.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.