Home » Baksels &zo » Carrot pancakes

Carrot pancakes

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 09:00

Trek in carrot cake maar geen zin om uitgebreid te bakken? Deze pancakes smaken hetzelfde, maar zijn een stuk sneller in elkaar gedraaid! Een beetje van dit en een beetje van dat, et voilà! De rijke smaak met kaneel, gember en nootmuskaat in combinatie met de wortels en walnoten... YUM! Elke week heb ik wel minstens één keer zin om uit te pakken met ontbijt en/of lunch. Deze topper valt hier thuis goed in de smaak en wil ik jullie dan ook niet ontnemen. Komt ie!

Ingrediënten voor het beslag (voor ± 20 kleine pannenkoekjes, 4 personen)

  • 430 ml melk
  • 2 eieren
  • 240 gr bloem
  • 2 tbsp bakpoeder
  • 3 tsp kaneel
  • 1/4 tsp gemberpoeder
  • 1/2 tsp nootmuskaat
  • 50 gr suiker
  • 1 tsp zout
  • 200 gr wortels
  • 50 gr walnoten
  • Roomboter

Ingrediënten voor de icing

  • 125 gr poedersuiker
  • 100 gr mon chou
  • 1 tbsp melk

Dit heb je nodig

  • 2 kommen
  • Garde
  • Koekenpan met deksel
  • Spatel

Zo doe je dat

  1. Rasp de wortels fijn.
  2. Hak de walnoten grof. 
  3. Meng de melk en eieren kort door elkaar met de garde.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, suiker en zout boven de kom met melk en eieren en meng goed door elkaar tot een beslag.
  5. Voeg als laatste de geraspte wortels en gehakte walnoten toe, meng door het beslag.
  6. Doe een klontje roomboter in de pan en giet het beslag in ronde hoopjes in de pan. Let er op dat het beslag in de pan nog uit gaat lopen. Bak op middel-laag vuur met een deksel op de pan. Met de deksel op de pan zorg je er ten eerste voor dat de pannenkoekjes wat meer opstijgen, maar ook dat de pannenkoekjes wat sneller 'droog' worden aan de bovenkant.
  7. Draai de pannenkoekjes met een spatel om wanneer deze aan de bovenkant grotendeels 'droog' zijn. 
  8. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  9. Ondertussen kun je de icing maken door de monchou op kamertemperatuur met een garde (of mixer natuurlijk πŸ˜‰) op te kloppen. Voeg dan de poedersuiker toe, meng door elkaar. Voeg de melk toe en klop de icing luchtig op. 
  10. Wanneer je alle pannenkoekjes gebakken hebt, maak je er stapeltjes per persoon van en verdeel je de icing over de stapels heen. Als je nog wat walnoten over hebt, kun je deze ter garnering over de icing gebruiken. 
  11. Smullen maaaaaar!!!

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.