Home » Baksels &zo » Witte chocolade-macadamia noten koekjes

Witte chocolade-macadamia noten koekjes

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 10:02

Hmmmm ik vind macadamia noten zoooo lekker, vooral in combinatie met witte chocolade! Deze koekjes bak je in een rap tempo op hoge temperatuur, waardoor ze krokant van buiten en lekker zacht van binnen zijn. Van deze koekjes kan ik blijven eten! As we speak maak ik ze ook voor vaderdag, want papa wilde graag dat ik deze koekjes voor hem zou bakken 😉Bof ik even 🤭Hier komt het recept!

Ingrediënten (voor ± 12 koekjes met een grote ijsschep)

  • 225 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 170 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (maat L)
  • 1 tsp vanille extract
  • 235 gr bloem
  • 1/2 tsp bakpoeder
  • 1/4 tsp baksoda
  • 1/2 tsp zout
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 gr macadamia noten

Dit heb je nodig

  • Handmixer met kloppers en deeghaken (en een kom) of keukenmachine met menghaak
  • Spatel
  • Mes om de chocolade en noten grof mee te hakken
  • Snijplank
  • Bakpapier
  • Ovenplaat
  • IJsschep om koekballetjes uit het deeg te halen

Zo doe je dat

  1. Hak de witte chocolade en macadamia noten in grove stukken. Je moet de chocolade en noten natuurlijk wel goed kunnen proeven! Zet dit even aan de kant. 
  2. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  3. Meng de ongezouten roomboter (kamertemperatuur) met de kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker voor 2 minuten op middelhoge snelheid, totdat de suiker goed in de boter is opgenomen. 
  4. Voeg dan het ei en vanille extract toe en meng voor 2-3 minuten op middelhoge snelheid.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in de kom met je koekdeeg en meng kort op middelhoge snelheid totdat het goed in elkaar is opgenomen. 
  6. Meng dan kort de gehakte chocolade en macadamia noten in het koekdeeg. Gebruik daarna nog even je spatel om het goed door elkaar te roeren en er voor te zorgen dat alle bloem ook van de zijkant en bodem van de kom in het deeg is opgenomen. 
  7. Omdat het koekdeeg (in vergelijking met het koekdeeg van de chocolate chip cookies uit een eerdere blog) een beetje zacht is, kun je het best zo'n ijsschep (zoals ik ook gebruikte in mijn kokosmakronen blog) gebruiken om de koekballetjes uit het deeg te scheppen. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en houd veel ruimte er tussen: de koekjes lopen namelijk erg uit en op die manier lopen ze niet ik elkaar over. Het ligt aan de grootte van je ijsschep hoeveel koekjes je er uit haalt. Met mijn grotere ijsschep haal ik 12 koekjes uit dit recept!
  8. Bak de koekjes in 6 minuten af in een voorverwarmde oven op 230 °C. 
  9. Laat de koekjes afkoelen, ze worden dan nog wat harder waardoor ze makkelijker van de bakplaat af te halen zijn.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.