Home » Baksels &zo » Rocky road rolo fudge

Rocky road rolo fudge

Gepubliceerd op 5 mei 2020 om 11:04

Rocky road meets fudge! Afgelopen weekend had ik zin in een makkelijk recept die er toch spectaculair uitziet (en smaakt!!). Binnen 5 minuten heb je dit in elkaar gedraaid, je moet alleen even geduld hebben omdat het een paar uur in de koelkast moet opstijven. Het leuke van fudge is dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt. En op de rocky road manier pleur je er gewoon van alles in waar je trek in hebt! Dit keer heb ik rolo, biscuitjes met melkchocola, marshmallows en pinda's er in gedaan, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het leuke hier aan is dat je het in tegenstelling tot dingen die je bakt vrij 'lang' kunt bewaren (als je dat volhoudt tenminste, hier is het (na uitdelen op werk) al bijna op πŸ˜‰). Komt ie!

Ingrediënten

  • 350 gr pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gr rolo's (en nog wat extra voor er boven op, ik heb 2 pakken met elk 5 rolorolletjes er in gekocht en op 2 rolletjes na bijna opgemaakt, oeps πŸ˜€)
  • 65 gr gezouten pinda's (lekker voor het evenwicht met al die zoete ingrediënten)
  • 100 gr biscuits (ik heb er zelf voor gekozen om digestive biscuits met melkchocolade te gebruiken, hmmmm)
  • 60 gr mini marshmallows (als je deze niet kan vinden, kun je ook gewone marshmallows gebruiken en in 8-en snijden)

Wat heb je nodig

  • Pannetje 
  • Hittebestendige kom
  • Hakmes
  • Snijplank
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Vierkante bakvorm (20x20 cm ongeveer, maargoed kan in elke bakvorm die je wil denk ik!)

Zo doe je dat

  1. Hak de pinda's en biscuits in grove stukken. Als de marshmallows niet mini zijn, dan snijd je de grote marshmallows in bijvoorbeeld 8 stukken (dus 3x door de helft). Zet dit even aan de kant.
  2. Kook een laagje water in een pannetje en zet hier boven op een hittebestendige kom. Doe hier in de chocolade en gecondenseerde melk en roer door elkaar totdat de chocolade gesmolten is en een geheel is geworden met de gecondenseerde melk.
  3. Haal de kom van het pannetje en gooi de 250 gr rolo's, gehakte pinda's, biscuits en marshmallows in het mengsel, roer goed door elkaar zodat het verdeeld is.
  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het mengsel er in. Druk stevig aan en verdeel gelijk met een spatel of achterkant van een grote lepel. 
  5. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
  6. Voilà, het is klaar! De rocky road rolo fudge kan in stukken gehakt worden (zo groot als je wil) en smullen maar! 

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

    Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.