Home » Baksels &zo » Ferrero rocher brownie

Ferrero rocher brownie

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 10:00

I looooove hazelnoot! Nutella, Tony Chocolonely hazelnoot reep, maar vooral Ferrero rocher maak je mij helemaal gek mee. En met brownie ook. En met nougat ook. Dus weet je, waarom niet combineren? Dit baksel bestaat uit een laag brownie, een laag hazelnoot nougat, een laag pure chocolade ganache, afgetopt met een laagje gehakte hazelnootjes. Hmmmmm! 👅Nu ik dit schrijf, wil ik het weer in mijn mond stoppen.. NU!

In het paasweekend heb ik flink staan bakken, onder andere deze ferrero rocher brownie. Dit geluk heb ik mogen delen met lieve vrienden en familie, door op gepaste afstand (i.v.m. corona) leuke paaspakketjes met koekjes en deze brownies af te leveren. Hen heb ik erg blij gemaakt kan ik je vertellen. "Alsof er een engeltje op m'n tong piest" heb ik o.a. van één van hen terug gekregen 😉Maar niet getreurd, want ook jij kan hem maken! Komt ie:

Ingrediënten

Brownie

  • 2 eieren (S of M)
  • 165 gr kristalsuiker
  • 80 gr pure chocolade
  • 80 gr ongezouten roomboter
  • 25 gr cacaopoeder
  • 60 gr bloem
  • 1/4 tsp bakpoeder
  • 1/4 tsp zout
  • 30 gr hazelnoten

Nougat

  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 30 ml koffiemelk (ja echt, is wat dikker dan gewone melk)
  • 40 gr nutella
  • 100 gr marshmallow fluff
  • 60 gr hazelnoten
  • 1/4 tsp vanille extract

Topping

  • 75 gr slagroom
  • 75 gr pure chocolade
  • Nog wat hazelnoten 

Dit heb je nodig

  • Handmixer met kloppers  (en een kom) of keukenmachine met ballongarde
  • Vierkante bakvorm (20 x 20 cm)
  • Bakpapier
  • Steelpannetje
  • Spatel

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Voor de brownie smelt je de pure chocolade au bain-marie. Dit zet je vervolgens opzij om een beetje af te koelen.
  3. Meng de eieren en kristalsuiker met ballongarde op middel tot hoge snelheid voor zo'n 5 minuten totdat het mengsel een stuk witter en fluffy is (volume is toegenomen). 
  4. Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het mengsel en meng kort op lage snelheid tot het in elkaar is opgenomen.
  5. Hak de 30 gram hazelnoten (fijn tot grof, wat je zelf wil, ik vind het zelf wel lekker om hier een combi van te maken).
  6. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in de kom met het mengsel en voeg ook de gehakte hazelnoten toe. Meng op lage snelheid tot alles in elkaar is opgenomen.
  7. Vet de vierkante bakvorm in en leg vervolgens het bakpapier er in (dan plakt het goed).
  8. Vul de bakvorm met het browniebeslag en strijk gelijk.
  9. Bak de brownielaag in 15-20 minuten op 160 °C (check even bij 15 minuten of de bovenkant goed droog is. Brownie kan wel wat beslag afgeven wanneer je er met een prikkertje in gaat; dat is niet erg, want anders wordt de brownie te droog. 
  10. Laat de brownie afkoelen.
  11. We kunnen beginnen aan de nougat, yaaaaaay!! Het lekkerste gedeelte als je het mij vraagt. Doe de roomboter, kristalsuiker, nutella en (koffie)melk in een steelpannetje en laat smelten op laag vuur. 
  12. Hak ondertussen de hazelnoten in fijne stukjes.
  13. Wanneer het mengseltje helemaal gesmolten en in elkaar opgenomen is, kun je het vuur uitzetten en de fluff en gehakte hazelnootjes er bij voegen. Roer door elkaar totdat het goed gemengd is, verdeel het over de brownie en strijk gelijk. Zet in de koelkast.
  14. De nougat is in de koelkast vrij snel opgestijfd, dus kun je alvast beginnen aan de ganache. Smelt de pure chocolade met slagroom au bain-marie met elkaar. Haal van het vuur af en laat even afkoelen tot kamertemperatuur (het moet in ieder geval niet meer heet zijn, anders heb je de kans dat je de nougat weer smelt). Roer regelmatig.
  15. Hak ondertussen de hazelnoten voor de topping (combi van fijn en grof).
  16. Haal het bakblik uit de koelkast (na minimaal 20 minuten) en verdeel de ganache over de nougat. Strijk gelijk en strooi de gehakte hazelnootjes over de ganache. Druk de gehakte hazelnootjes lichtjes in de ganache en zet het bakblik weer in de koelkast. 
  17. Laat het bakblik minimaal 2 uur in de koelkast staan voordat je de ferrero rocher brownie er uit haalt. 
  18. Snijd in 16 stukken (of groter of kleiner natuurlijk 😉het is jouw feestje!).
  19. Smullen maar!!

Eetsmakelijk!

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.