Home » Baksels &zo » No bake Oreo cheesecake

No bake Oreo cheesecake

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 10:38

Het is enorm populair om Oreo's in baksels en toetjes te verwerken. Ik snap dat wel, want Oreo's zijn TE FREAKING LEKKER. Een classic Oreo cheesecake mag dan ook niet ontbreken in mijn rijtje 'baksels'. Mocht je nou geen oven hebben of gewoon geen zin hebben om te bakken, dan is dit recept perfect voor jou! Deze cheesecake hoeft namelijk niet gebakken te worden, maar kun je laten opstijven in je koelkast. Hoe makkelijk is dat? πŸ’πŸΌ‍♀️

Ingrediënten (voor 8 - 10 stukken)

  • 3 pakken Oreo's (zo'n 405 gram in totaal)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram MonChou
  • 350 gram poedersuiker
  • 350 milliliter slagroom

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm van Ø20 cm
  • Bakpapier
  • Handmixer of keukenmachine
  • Spatel
  • (Steel)pannetje

Zo doe je dat

  1. Klop de slagroom met een handmixer of keukenmachine (ballonvormig opzetstuk) stijf.
  2. Zet de opgeklopte slagroom even apart (in de koelkast).
  3. Smelt de roomboter zachtjes in een (steel)pannetje.
  4. Ondertussen kun je 230 gram Oreo's verkruimelen in een keukenmachine of in een ziplock zak met bijvoorbeeld een deegroller (werkt net zo goed, maar duurt wat langer  πŸ˜‰).
  5. Voeg de Oreo kruimels bij de gesmolten roomboter en meng tot het goed in elkaar is opgenomen. 
  6. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Je kan er voor kiezen de zijkanten in te vetten met bijvoorbeeld een beetje boter, maar dit hoeft niet per se.
  7. Gooi het Oreomengsel in de bakvorm en druk het mengsel plat met de achterkant van een lepel tot de hele bodem bedekt en egaal verdeeld is. 
  8. Zet de bakvorm in de koelkast om hard te worden.
  9. Nu kun je beginnen aan de vulling. Meng de MonChou op hoge snelheid tot een glad mengsel. Doe daar beetje voor beetje de poedersuiker bij (meng op lage snelheid, anders is heel je keuken wit πŸ€ͺ). Wanneer de poedersuiker een beetje in de MonChou is opgenomen, kun je het mengsel op hoge snelheid mengen tot een glad, fluffy mengsel (zo'n 2 minuten).
  10. Ondertussen kun je nog 120 gram Oreo verkruimelen.
  11. Gebruik een spatel om te kijken of alles van de bodem goed is opgenomen. Zo niet, roer dat er nog goed doorheen of mix nog eventjes een paar seconden op hoge snelheid. 
  12. Spatel de opgeklopte slagroom en verkruimelde Oreo door het mengsel. Voorzichtig, anders sla je de lucht uit de slagroom.
  13. Als het goed gemengd is, kun je de bakvorm uit de koelkast halen en het mengsel egaal over de koekbodem verdelen.
  14. Snijd nog zo'n 5 Oreo's in grove stukken en verdeel boven op de taart. 
  15. Zet de cheesecake voor minstens 4 uur in de koelkast, maar mijn ervaring is dat je dit het best een hele dag in de koelkast kunt zetten, dan is hij echt goed opgestijfd. 

Eetsmakelijk!!

Veel liefs,

    Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.