Homemade snickers

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 11:00

Halloooooo liebe leute!!!! Weten jullie nog dat ik een paar weken geleden mijn recept voor de caramel shortbread met jullie deelde? Vandaag is het tijd voor een recept die op een soort gelijke wijze gemaakt wordt. Nóg meer geduld hebben jullie hier voor nodig, maar ik kan je beloven dat dit ECHT VEEL TE LEKKER IS. Want wie houdt er nou niet van snickers? Naast twix (wat dan weer lijkt op de caramel shortbread) staat snickers ook hoog op mijn lijstje van favo choco snacks. Deze homemade snickers bevatten alleen maar dingen waar ik wat betreft zoetigheid van houd, namelijk chocola, nougat, karamel en pindakaas. Het duurt wel even voordat je er van kan proeven. Vooral tussen de lagen door moet je even wachten, waardoor de bereidingstijd zo'n 5 á 6 uur duurt, maar moeilijk is het niet! Genoeg geluld dus, aan de slag! 

Ingrediënten voor zo'n 16 repen

 • 400 gram melkchocolade
 • 180 gram pindakaas
 • 60 gram roomboter
 • 200 gram kristalsuiker
 • 60 milliliter gecondenseerde melk
 • 1 pot marshmallow fluff
 • 1 theelepel vanille extract
 • 400 gram zachte karamel fudge
 • 60 milliliter slagroom
 • 200 gram gezouten pinda's

Benodigdheden

 • Rechthoekige bakvorm van zo'n 20x30 cm
 • Bakpapier
 • Steelpan
 • Spatel

Bereidingswijze

 1. Smelt de helft van de melkchocolade (200 gram dus) samen met 60 gram pindakaas au bain-marie en roer goed door elkaar tot een glad mengsel.
 2. Vet de bakvorm een beetje in en bekleed de gehele bakvorm met bakpapier.
 3. Doe het chocolade-pindakaas mengsel in de bakvorm en verdeel met de spatel over de gehele bodem. Zet de bakvorm voor een uur in de koelkast, in ieder geval tot de chocola weer hard is geworden.
 4. Wanneer de chocolade bijna hard is, kun je beginnen aan de volgende laag. Smelt de 60 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Als de boter gesmolten is, kun je de 200 gram kristalsuiker en 60 milliliter gecondenseerde melk toevoegen. Roer goed door elkaar en breng dit mengsel dan aan de kook. Als het mengsel kookt, kun je het vuur laag zetten en roer dit 5 minuten constant. Zet het vuur uit en voeg vervolgens de fluff, 60 gram pindakaas en een theelepel vanille extract toe. Meng dit er goed door heen totdat je een glad mengsel hebt. Giet dit nougat mengsel over de chocolade in de bakvorm en verdeel weer gelijk. Zet de vorm weer voor een uur in de koelkast. 
 5. Wanneer het uur bijna voorbij is, kun je aan de volgende laag gaan beginnen. Doe de 60 milliliter slagroom samen met de 400 gram karamel fudge in een steelpan en zet op laag vuur. Roer het mengsel geregeld totdat de fudge gesmolten is. Let op dat de karamel niet verbrand! Hak tussendoor de 200 gram gezouten pinda's. Voeg deze toe als de fudge gesmolten is en meng samen. Meng de pinda's met de gesmolten karamel fudge en giet dit mengsel bovenop de chocolade en nougat lagen in de bakvorm. Verdeel weer gelijk en zet de bakvorm opnieuw voor een uur in de koelkast (totdat de laag karamel fudge afgekoeld en 'hard'/opgesteven is).  
 6. Na ongeveer een uur kun je beginnen aan de laatste laag! Dat duurt potdomme lang jonge! 
  Je smelt weer 200 gram melkchocolade met 60 gram pindakaas au bain-marie, roert dit goed door elkaar en giet dit in de bakvorm. De bakvorm zet je weer voor een uur in de koelkast. 
 7. Als de bovenste laag chocola hard is, is de koek in principe klaar! Yaaaaaaaaay!! Het best is (vind ik) om de koek een nachtje nog in de koelkast te bewaren, maar ik begrijp ook als je niet kan wachten 😉
  Haal de bakvorm uit de koelkast, haal de snickers er uit en snijdt in blokken/repen. Weet je nog die caramel shortbread? Ook hier doe je er goed aan om een groot scherp mes te gebruiken en deze te verhitten met bijvoorbeeld (kokend) heet water. Zo snijd je makkelijk door de koek heen. Maak elke keer je mes schoon met heet water en bijvoorbeeld een keukenpapiertje, waarna je mes gelijk weer klaar is voor gebruik om de volgende stukken te snijden. 

Eet smakelijk!

Veel liefs,

    Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.