Home » Baksels &zo » Basisrecept brownie

Basisrecept brownie

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 om 18:00

Brownie is echt één van mijn favoriete baksels! Het is makkelijk en snel te maken, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en hallo, chocola?! 🍫Mijn basisrecept voor een smeuïge brownie vind je hier:

Ingrediënten (voor ongeveer 24 brownies)

  • 250 gram pure chocolade (minstens 70% cacao, ik gebruik die van Tony's Chocolonely)
  • 250 gram ongezoute roomboter
  • 350 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 1 tsp vanille extract
  • 150 gram bloem
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Brownie bakblik (ik gebruik deze rechthoekige van Wilton)
  • Handmixer en kom of keukenmachine
  • Hittebestendige kom en pan met kokend water voor het smelten van de chocola
  • Spatel
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Smelt de roomboter en de pure chocolade (in stukjes) au-bain-marie.
  3. Laat dit mengsel afkoelen.
  4. Meng de suiker met alle eieren op hoog tempo tot het mengsel een beetje wit en fluffy wordt
  5. Voeg het vanille extract toe.
  6. Voeg het chocolade-boter mengsel zachtjes toe en meng op een laag tot medium tempo.
  7. Als dit samen gemixt is, voeg je de bloem en zout toe. De bloem kan vooraf of tijdens het toevoegen gezeefd worden.
  8. Meng op een laag tempo totdat alles goed gemixt is.
  9. Spray of vet het bakblik in en doe hier vervolgens het bakpapier over heen. Zo blijft het bakpapier goed plakken en kun je de brownie er uiteindelijk makkelijk uithalen.
  10. Doe het brownie mengsel in het bakblik, smeer het egaal uit en bak de brownie voor zo'n 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  11. Prik met een satéprikker in het midden van de brownie. Als hij er zo goed als schoon uit komt, is de brownie gaar!
  12. Laat de brownie dan voor een uur afkoelen, waarna je hem in stukken kan snijden. In mijn geval heb ik er 4x6 blokken van gemaakt, maar je kunt ze uiteraard zo groot of klein maken als je zelf wil.

Wil je de brownie net iets anders maken? Je kunt dan net als ik een twist geven aan het basisrecept. Zo heb ik de ongezouten roomboter vervangen voor gezouten roomboter en een hele reep Tony's Chocolonely karamel zeezout in stukken gehakt, waarna ik de stukjes chocola voor het bakken zachtjes in het bakblik met browniemengsel heb geduwd. Hmmmm!

Eetsmakelijk!

 

Veel liefs,

     Sanne

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto's via social media met de hashtag #sanbakterwatvan en tag mij in je bericht!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.