San bakt er wat van

Gevulde speculaas

De decembermaand ligt al lang en breed achter ons, maarja BOEIE! Gevulde speculaas kan al-tijd! Als ik aan gevulde speculaas denk, denk ik aan mijn oma. Want wat maakte zij lekkere gevulde speculaas. Alweer 5 jaar is zij niet meer onder ons, maar hoe fijn is het om iets te maken en te eten wat mij aan haar doet denken 🥰Ben je er klaar voor? Komtie!

Lees meer »

Smeuïge carrot cake 🥕

Ondanks dat het winter is, lijkt het het grootste gedeelte van de tijd met dit weer meer op herfst. Een taart met herfstige kruiden kan dan ook niet ontbreken in mijn baksels. Niemand houdt van droge begrafeniscake, dus ik streef er naar mijn cakes zo smeuïg mogelijk te maken. Deze carrot cake is denk ik de allerlekkerste taart die ik ooit gemaakt heb: de combinatie tussen de fluffy cake, kaneel en cream cheese botercrème is VER-RUK-KE-LIJK! 

Lees meer »

Syndroom van Tietze: niet het leven van een 26-jarige

Vandaag stond er eigenlijk een andere blog op de planning, maar ik kan weinig energie opbrengen om over iets anders te schrijven. Een blog schrijven in het algemeen had ik eigenlijk al weinig zin in, maar wie weet helpt het van me af schrijven om mij beter te voelen (dat raad ik mijn cliënten ook aan namelijk, dus waarom niet zelf doen dan? 😉).

Lees meer »

No bake Oreo cheesecake

Het is enorm populair om Oreo's in baksels en toetjes te verwerken. Ik snap dat wel, want Oreo's zijn TE FREAKING LEKKER. Een classic Oreo cheesecake mag dan ook niet ontbreken in mijn rijtje 'baksels'. Mocht je nou geen oven hebben of gewoon geen zin hebben om te bakken, dan is dit recept perfect voor jou! Deze cheesecake hoeft namelijk niet gebakken te worden, maar kun je laten opstijven in je koelkast. Hoe makkelijk is dat? 💁🏼‍♀️

Lees meer »

Je bent niet je gedachten

In mijn vorige blogpost over mindset besprak ik hoe je gedachten je gevoelens en gedrag beïnvloeden, maar dat je negatieve gedachten ook kan beïnvloeden door er bewust bij stil te staan en er mee aan de slag te gaan. Vandaag wil ik je weer een kijkje geven in mijn keuken als orthopedagoog en je de basis uitleggen van hoe gedachten (en denkfouten) werken.

Lees meer »

Homemade snickers

Halloooooo liebe leute!!!! Weten jullie nog dat ik een paar weken geleden mijn recept voor de caramel shortbread met jullie deelde? Vandaag is het tijd voor een recept die op een soort gelijke wijze gemaakt wordt. Nóg meer geduld hebben jullie hier voor nodig, maar ik kan je beloven dat dit ECHT VEEL TE LEKKER IS. Want wie houdt er nou niet van snickers? Naast twix (wat dan weer lijkt op de caramel shortbread) staat snickers ook hoog op mijn lijstje van favo choco snacks. Deze homemade snickers bevatten alleen maar dingen waar ik wat betreft zoetigheid van houd, namelijk chocola, nougat, karamel en pindakaas. Het duurt wel even voordat je er van kan proeven. Vooral tussen de lagen door moet je even wachten, waardoor de bereidingstijd zo'n 5 á 6 uur duurt, maar moeilijk is het niet! Genoeg geluld dus, aan de slag! 

Lees meer »

Alles heeft te maken met mindset

De afgelopen weken ben ik me er weer steeds meer van bewust dat alles wat je doet, hoe je je voelt en met situaties omgaat te maken heeft met mindset (oftewel je denkwijze). Niet alleen bij mezelf zie ik wat het doet als ik bewust mijn mindset verander, ook bij mensen om mij heen (zowel privé als tijdens mijn werk) zie ik wat het met je doet als je met een bepaalde mindset naar situaties kijkt. Eigenlijk is het verbazingwekkend hoe je jezelf kan beperken of juist versterken in je eigen ontwikkeling. 

Lees meer »

Red velvet taart recept

Mijn beroemde, vraag gevraagde red velvet taart. Werkelijk ie-de-reen vindt deze taartVERRUKKELIJK. Een smeuïge doch luchtige chocolade taart met die mooie rode kleur en heerlijkewitte chocolade botercrème. Machtig ook, maar dat houdt niemand tegen om een stuk naar binnente werken. Vreetzakken! Als cadeautje van mij voor jullie het recept, omdat ik (door vakantie) al een tijdje geen recepten meer heb gedeeld. Ik lijk potdomme Sinterklaas wel! Komt ie:

Lees meer »

Let's talk money: hoeveel geld kostte onze 16-daagse roadtrip in de USA?

Dat onze reis naar de USA veel geld zou kosten, dat hadden we wel voorspeld. De pakketreis via TUI (dus vliegtickets, autohuur en hotels) stonden vast, maar hoeveel geld we uiteindelijk daar nog zouden uitgeven was voor ons een gok. Om een inschatting te maken, heb ik blogs van anderen gelezen waar zij de kosten van hun reis deelden en hierop heb ik een inschatting gemaakt. Mensen om mij heen die ook graag een reis als die van ons zouden willen maken, waren dan ook nieuwsgierig naar de kosten die wij zouden maken. Ik ben de moeilijkste niet, dus om anderen te helpen deel ook ik vandaag de kosten die wij gemaakt hebben tijdens onze 16-daagse USA roadtrip!

Lees meer »

Reisverslag west USA roadtrip - deel 2

In deze blog neem ik je mee tijdens onze tweede week roadtrippen in de USA. Van de chaos en de warmte in Las Vegas tot aan de rust en vrieskou in Bryce Canyon en uiteindelijk ziek worden in LA, we maakten enorm veel mee en hebben heel veel gezien in deze laatste week! Lees je mee?

Lees meer »

Reisverslag west USA roadtrip - deel 1

Na lang wachten was het eindelijk zo ver: onze rondreis door het westen van de USA kon beginnen! In twee weken tijd hebben we zo ongelofelijk veel gezien en meegemaakt, dat ik de reis graag vastleg zodat we er nog eens op terug kunnen kijken. Daarnaast waren veel van jullie benieuwd naar onze rondreis. Welke route hebben we afgelegd? Hoe hebben we alles geboekt? Wat waren uiteindelijk onze totale kosten? De komende weken neem ik jullie mee in ons avontuur, waarin ik jullie alle ins & outs vertel van onze reis. 

Lees meer »

Caramel shortbread (millionaires shortbread)

Ohhhhhhh wat is dit toch lekker. Er is toch niets beters dan karamel, al helemaal niet in combinatie met chocola en koek? Mensen die niet van karamel houden, vertrouw ik eigenlijk niet 😉 Wie ben jij, kom jij wel van deze planeet? 👽 Caramel shortbread, oftewel millionaires shortbread: een verrukkelijke reep van brosse koekbodem, karamellaag en chocolade. Mijn vrienden, familie en collega's lopen ermee weg 🤤 Niet moeilijk om te maken, wel heb je wat geduld nodig met de verschillende lagen die apart van elkaar gemaakt moeten worden en tijd nodig hebben om op te stijven. Nu ben ik niet zo'n geduldig type, dus als het mij zelfs lukt, dan kan jij het ook! Nou goed, genoeg geluld, hier het recept:

Lees meer »