San bakt er wat van

Chocolade babka

Hallo, hoe lekker is zelf gemaakt brood, vooral in het weekend?! Hmmmm echt een cadeautje! Met het zelf maken van brood heb je wat geduld en tijd nodig, maar het resultaat is om te smullen! Dat kan toch niet tippen aan die afbakbroodjes uit de supermarkt? 

Lees meer »

Vegetarische quiche🍆🍅🧀

Ooooh jongens wat is het warm he! Met dit weer maak ik het liefst bijvoorbeeld 's ochtends al avondeten, zodat ik niet in de hitte boven dat fornuis moet staan. Eén van mijn favorietjes om dan (nou ja, eigenlijk altijd) te maken is een vegetarische quiche! Naast dat ik dol ben op zoete taarten, ben ik ook gek van hartige taartjes. Deze quiche heb je binnen een mum van tijd in elkaar gedraaid en is zowel koud als warm HEERLIJK! Komt ie:

Lees meer »

Carrot pancakes

Trek in carrot cake maar geen zin om uitgebreid te bakken? Deze pancakes smaken hetzelfde, maar zijn een stuk sneller in elkaar gedraaid! Een beetje van dit en een beetje van dat, et voilà! De rijke smaak met kaneel, gember en nootmuskaat in combinatie met de wortels en walnoten... YUM! Elke week heb ik wel minstens één keer zin om uit te pakken met ontbijt en/of lunch. Deze topper valt hier thuis goed in de smaak en wil ik jullie dan ook niet ontnemen. Komt ie!

Lees meer »

Tietze en het weer, hoe zit dat nou eigenlijk?

Wat is het een tijd geleden dat ik wat anders geschreven heb dan recepten! De laatste blog dateert van 29 december 2019, een periode waarin het wat minder goed ging wat betreft Tietze. De praktijk van mijn 'eigen' acupuncturist was voor onbepaalde tijd gesloten en de overstap maken naar een ander voelde toch een beetje als vreemdgaan (en ik vind nieuwe dingen nou eenmaal heel spannend 😉lekker vermijden dus i.p.v. mijn angst aangaan. Ja jongens, ook ik doe het!). Uiteindelijk besloot ik eind januari dan toch te stoppen met afwachten totdat de praktijk weer open ging en ben ik begonnen bij een andere acupuncturist. Ik voelde me er niet helemaal vertrouwd en hij hanteerde een andere werkwijze. De klachten werden in eerste instantie erger, daar wil ik heel eerlijk in zijn met jullie. Ik werd op meer punten geprikt dan normaal en moest elke week i.p.v. om de twee weken. Ik had het gevoel dat mijn lichaam niet kon herstellen voordat ik weer een nieuwe intensieve sessie (want meer naaldjes betekent ook meer activiteit) in ging. Dit heb ik aangegeven en uiteindelijk met wat passen en meten heeft het me opnieuw geholpen: ik ben nu sinds maart 2020 alweer zo goed als van mijn klachten af. Gelukkig maar, want toen kwam Corona en moest ook die praktijk even dicht. Sindsdien voel ik me lichamelijk en dus ook mentaal weer top! Zo fijn.

Lees meer »

Witte chocolade-macadamia noten koekjes

Hmmmm ik vind macadamia noten zoooo lekker, vooral in combinatie met witte chocolade! Deze koekjes bak je in een rap tempo op hoge temperatuur, waardoor ze krokant van buiten en lekker zacht van binnen zijn. Van deze koekjes kan ik blijven eten! As we speak maak ik ze ook voor vaderdag, want papa wilde graag dat ik deze koekjes voor hem zou bakken 😉Bof ik even 🤭Hier komt het recept!

Lees meer »

Kokosmakronen

Vers afgebakken kokosmakronen... LOVE IT. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met deze heerlijke bollen was op de Swan Market bij het kraampje van Madame Cocos (ondertussen gegroeid tot een heel imperium als je het mij vraagt 😉). Zo lekker zijn ze van hen! Maar weet je, net zo makkelijk zelf te maken. Met maar een paar ingrediënten maak je deze heerlijke kokosballen helemaal zelf. Vandaag mijn basisrecept voor ongeveer 9 stuks. Komt ie!

Lees meer »

Rocky road rolo fudge

Rocky road meets fudge! Afgelopen weekend had ik zin in een makkelijk recept die er toch spectaculair uitziet (en smaakt!!). Binnen 5 minuten heb je dit in elkaar gedraaid, je moet alleen even geduld hebben omdat het een paar uur in de koelkast moet opstijven. Het leuke van fudge is dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt. En op de rocky road manier pleur je er gewoon van alles in waar je trek in hebt! Dit keer heb ik rolo, biscuitjes met melkchocola, marshmallows en pinda's er in gedaan, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het leuke hier aan is dat je het in tegenstelling tot dingen die je bakt vrij 'lang' kunt bewaren (als je dat volhoudt tenminste, hier is het (na uitdelen op werk) al bijna op 😉). Komt ie!

Lees meer »

Ferrero rocher brownie

I looooove hazelnoot! Nutella, Tony Chocolonely hazelnoot reep, maar vooral Ferrero rocher maak je mij helemaal gek mee. En met brownie ook. En met nougat ook. Dus weet je, waarom niet combineren? Dit baksel bestaat uit een laag brownie, een laag hazelnoot nougat, een laag pure chocolade ganache, afgetopt met een laagje gehakte hazelnootjes. Hmmmmm! 👅Nu ik dit schrijf, wil ik het weer in mijn mond stoppen.. NU!

Lees meer »

Cinnamon rolls

Na veel proberen heb ik denk ik nu wel het recept voor echte Amerikaanse, luchtige cinnamon rolls. Eerder bakte ik ze al, maar kreeg ik ze niet zo lekker (en luchtig) als in Amerika (of van Cinnabon in Nederland  😉). Maaarrrr als iets niet lukt moet je zeker niet opgeven en blijven proberen! And guess what... Het is gelukt! Het verschil zit hem denk ik in het toevoegen van de volle melk en steeds opnieuw bestrijken met slagroom... YUM! Mijn proefpersonen waren dit keer mijn beste vriendinnetje en onze vriendjes. En wat hebben ze zitten smullen! 👅De cinnamon rolls zijn het lekkerst als ze net vers uit de oven zijn, maar ik heb er een aantal dagen later ook nog heerlijke wentelteefjes van gemaakt... Ook echt een aanrader (1 ei, 1 zakje vanille suiker, 1 tl kaneel, 200 ml melk)! 

Lees meer »

Chocolade taart! 🍫

Chocolade. De redder in nood. De steun en toeverlaat in ellendige tijden. Je maatje als het maandelijkse feestje weer eens op de deur klopt. Of omdat je gewoon zomaar zin hebt om je VOL te vreten. Chocolade is in de hele wereld geliefd en dat is niet zomaar. Ik zou mezelf geen verslaafde noemen (maargoed, dat zegt elke verslaafde...), maar ben er wel dol op! Chocola is niet alleen mega lekker, het geeft ons ook nog eens 'gelukshormonen' wanneer we het eten. Een taart met alleen maar chocola kwam dan ook wel als geroepen vond ik in deze gekke tijd 😌

Lees meer »

Banaan-havermout pannenkoekjes

Als ik aan bananenpannenkoekjes denk, denk ik aan Melvin (vriendje a.k.a. de 'fiance' 😏) en dan vooral de eerste periode dat wij samen waren. In zijn kamertje kreeg ik dan ontbijt op bed en had hij zijn uiterste best gedaan om bananenpannenkoekjes voor mij te maken, CUTE! Na een tijdje wilde ik meer vezels eten, dus besloot ik zijn recept (wat eigenlijk meer vanuit de losse pols in elkaar gedraaid werd) wat te gaan finetunen. In plaats van bloem gebruikte ik havermout en tada, een 'gezond' recept (als je de witte choco weglaat dan 😉) was geboren. Voedzaam, lekker voor ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje en je kan er aan toevoegen wat je wil! 

Lees meer »

Gevulde speculaas

De decembermaand ligt al lang en breed achter ons, maarja BOEIE! Gevulde speculaas kan al-tijd! Als ik aan gevulde speculaas denk, denk ik aan mijn oma. Want wat maakte zij lekkere gevulde speculaas. Alweer 5 jaar is zij niet meer onder ons, maar hoe fijn is het om iets te maken en te eten wat mij aan haar doet denken 🥰Ben je er klaar voor? Komtie!

Lees meer »