San bakt er wat van

Pecan pie met dulce de leche (karamel pasta)

In het vorige recept deelde ik al met jullie hoe je dulce de leche maakt... Vandaag gaan we er mee aan de slag in een pecan pie! Geloof mij, dit wil je!!!! Pecan in combinatie met karamel is HEAVEN ✨Met een dot vers geklopte slagroom of bolletje ijs erbij ben je helemaal ready to slip dicht your aderen!!! Maar weet je, het is oké. Jij verdient zo'n lekker taartje. Dus huphup van die kont af en huppel die keuken in 🧑🏻‍🍳 Komt ie!

Lees meer »

Dulce de leche (karamel pasta)

Karamel pasta maken moeilijk? NOPE! Dulce de leche kun je voor van alles gebruiken: voor op brood (voor de echte snoepkonten), in taart, koekjes, ander gebak, ijs, toetjes, you name it! Maar joh, ook gewoon zonder ergens in te verwerken is dit al een traktatie op zich (theelepeltje in je mik en gaan met die banaan!). Over bananen gesproken, lijkt mij ook lekker 🤤koppie d'r bij San!!!.

Lees meer »

Double chocolate chip chunks 🍪🍫

Het is geen geheim, IK HOUD VAN CHOCOLA!! Elk moment van de dag kun je mij er blij mee maken. Uit voorzorg haal ik het eigenlijk vrij weinig in huis, want anders was ik nu een tientonner geweest. Maar heel soms heb ik opeens een craving naar chocola (en nee, niet alleen als ik ongesteld ben) en dan MOET en ZAL ik het eten. Melvin is zo'n liefje, die gaat dan speciaal even naar de supermarkt om mij te voorzien van een reep Tony's. ZO LIEF!! Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat ik ook graag chocola gebruik in mijn baksels. Onlangs deelde ik de red velvet cookie chunks, die niet normaal lekker zijn. Heb je nou zin in NOG meer chocola, dan zijn deze toppers wat voor jou. Want naast de chocolade stukjes in de koek, is ook het koekdeeg zelf één en al chocola. Machtige baasjes wel hoor, deel er gerust één met iemand die je lief hebt. Of eet hem helemaal zelf op, kijk maar joh. Benieuwd naar het recept? Komt ie!

Lees meer »

Vegan red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes, maar dan vegan.. WAT?! Met wat simpele aanpassingen en met dank aan goede plantaardige producten die tegenwoordig in de supermarkten verkrijgbaar zijn, kun je steeds makkelijker vegan bakken. Zelf blijf ik nog wel fan van zuivel, maar ik vond het leuk om eens wat anders te proberen. Daarnaast was een vriend van ons jarig en hij eet lactosevrij. Extra reden dus om de keuken in te gaan en eens iets te bakken voor hem waar hij niet 80 duizend pillen voor hoeft te slikken om van mijn baksels te kunnen genieten. En het was meeeega lekkerrrr! Dat motiveert me om vaker vegan te gaan bakken 😊Of je nou plantaardig of lactosevrij wil eten, of gewoon benieuwd bent hoe je iets lekkers op tafel zet zonder dierlijke producten, dan is dit een HIT! Komt ieeeeee:

Lees meer »

Witte chocolade fudge met pistache en limoen

Wat ik één van de leukste dingen aan bakken vind, is dat ik bepaalde smaken waar ik afzonderlijk van elkaar enorm van houd, samen kan brengen in één baksel. Daarnaast heb ik eerlijk gezegd niet altijd zin om enorm lang in de keuken te staan, maar vind ik het maken van een bakseltje die zo in elkaar gedraaid is maar wel enorm lekker ook een uitdaging. Als ik denk aan snel en simpel, dan denk ik aan fudge! Je hakt het één en ander fijn, smelt het en gooit het door elkaar en tada, klaar ben je. Dit zoete maar tegelijkertijd frisse receptje kan ik je dan ook niet onthouden. Komt ie!

Lees meer »

Witte chocolade frambozen cheesecake

Witte chocola en frambozen: een gouden combi! Vanaf januari start ik bij mijn nieuwe baan en in het kader van mijn afscheid maakte ik afgelopen week deze (glutenvrije) cheesecake met witte chocolade en frambozen voor mijn collega's. Eén van mijn collega's eet glutenvrij en dat vind ik soms best een uitdaging in het maken van baksels. Waar je dan sowieso safe mee zit, is een cheesecake! In plaats van gewone koekjes (biscuits of bastogne koeken) te gebruiken als bodem, kun je deze gewoon vervangen voor glutenvrije biscuits. Net zo lekker! 

Lees meer »

Red velvet cookie chunks!

Red velvet is toch wel echt één van mijn favorietjes. Maar om nou steeds weer zo'n hele taart te maken, is vaak toch ook wel weer te veel van het goede.. Je kunt dan kiezen om red velvet cupcakes te maken. Ook lekker, maar dit keer zocht ik voor nóg meer gemak! Dus besloot ik red velvet cookies te maken. Door de chunky vorm en meer bakpoeder dan normaal lijkt het net een cakeje van binnen, maar je bakt ze af met het gemak van een koekje EN je kunt het koekdeeg in ballen in de vriezer bewaren en op elk gewenst moment afbakken. WIN-WIN! En omdat het zo makkelijk is, kun jij het zeker weten. Komt ie!

Lees meer »

Brookies: brownie, oreo en chocolate chip cookie

Laatst vroeg iemand aan mij: "Hey San, heb jij een recept voor brookies?". Ik zei: "Een recept voor WAT?!". "Ja brookies, een combinatie tussen een brownie en een cookie". Nee, dat recept had ik niet, sterker nog: ik had hier nog nooit van gehoord. Maar man dat klonk als een goede combi. Dus ging ik aan de slag. Een fudgy brownie laag en een zachte chocolate chip cookie laag, met daar tussen in verstopt een hoop oreo's.... Hmmm! 🤤Komt ie!

Lees meer »

Classic spekkoek

Jongens, je kan mij werkelijk waar op elk moment van de dag (of nacht) blij maken met spekkoek. Er wordt vaak geadviseerd om kleine stukjes te eten; dat begrijp ik niet hoor?! Vreten tot je misselijk bent, dat is eerder mijn motto, zeker wat betreft spekkoek.

Lees meer »